Hlavní obsah

AMG chystá bombu. 4x4 na druhou bez střechy a s V12!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte na 4x4 na druhou? Nádherná magořina od Mercedesu a AMG, která se vyprodala rychleji než čerstvé housky na krámě. A co uděláte, když vám jde zboží na odbyt? Další várku bez střechy a s extra porcí koňské síly.

Článek

Možná si vzpomínáte na naše video s touhle bláznivou čtyřkolkou na chůdách, extrémním vozítkem, kterým bychom se vybavili na souboj s apokalypsou. Kuba měl tehdy hubu od ucha k uchu a jezdil cestou necestou naprosto nesmyslnými rychlostmi. Ano, mít ty prachy, říkal by nám pane, jenže v redakci zas takoví milionáři nejsme, a tak jsme jen smutně koukali, jak se limitovaná várka rozfoukala všude po světě (a co si budeme povídat, nejvíc radosti si udělali ropní magnáti, jejich čtyřkolkám je na písečných dunách určitě moc dobře). Teď ale Mercedes dokazuje, že období bláznivin nekončí, ale utěšeně pokračuje. Čtyři krát čtyři na druhou totiž bude mít pokračování. A bude ještě extrémnější.

Foto: Archiv Garáž.cz

Novinka bude bez střechy, ale to ještě není nejzajímavější, ostatně odstrojený G-Wagen není minimálně v evropských krajích žádnou novinkou (to jen Američanům je zapovězen). Důležitá změna, a rozhodně k lepšímu, se totiž skrývá pod kapotou. Fajnšmekrům napoví už označení, tohle géčko totiž není pětistovka. Celým jménem se nazývá G65 AMG 4x4 na druhou. A z toho jasně vyplývá, že ho pohání dvojitě oturbený šestilitrový dvanáctiválec o výkonu plus mínus 600 koní, což je... fantazie, šílenost, brutalita, splněný sen a zároveň v dnešní době utahujících se šroubů a emisí neuvěřitelný úkaz. Uvěříme, až uvidíme. Ideální, kdyby ho rovnou Mercedes mohl přivézt do Ženevy. Abychom si alespoň osahali to, na co zas nebudeme mít peníze.

Ale co, připomeňte si alespoň Kubu, jak s G500 4x4 na druhou blbnul v našem videu. Podobných "patnáct minut slávy" by chtěl asi zažít každý, co říkáte?

Reklama

Načítám