Hlavní obsah

Abarth 595 Pista – Pořádně jedovatý štír

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější výtvor značky Abarth dává slovnímu spojení „kapesní raketa“ nový význam. Sice v dnešních tabulkách není 160 koní žádný rekord, ale Fiat 500 stále patří k nejmenším autům na trhu.

Článek

V Ženevě se představí i novinka od Abarthu postavená na základech Fiatu 500 – Abarth 595 Pista. Pista znamená v italštině trať nebo okruh a právě tam se tenhle nadopovaný prcek hodí. Můžete jej mít jak v běžné, tak v kabrio verzi s elektricky otevíratelnou střechou. Hatchback má alespoň panoramatické střešní okno. Ve výbavě jsou xenonová světla, zatmavená zadní okna a automatická klimatizace.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pohánět ho má přeplňovaná čtrnáctistovka T-Jet s výkonem 160 koní a točivým momentem 230 Nm. Motor je spojený s pětistupňovým manuálem, ale můžete si připlatit za sekvenční převodovku s pádly pod volantem. Zadní tlumiče dodal renomovaný výrobce Koni, přepracován byl i výfukový systém. Na stovce bude tenhle prcek za 7,3 sekundy a maximálku má 216 km/h. Stejně rychle ale s chlazenými kotouči o velikosti 284 mm vpředu a 240 mm vzadu zabrzdíte. Pneumatiky 205/45 jsou obuty na sedmnáctipalcových kolech.

Foto: Archiv Garáž.cz

Abarth doplnil palubní infotainment systémem telemetrie, který umožní majiteli nahrát do něj slavné závodní okruhy z celého světa s detailní mapou a zobrazovat údaje o jízdě a časy na kolo na sedmipalcovém dotykovém displeji. Zvenku Pistu můžete od běžných Abarthů odlišit jinou barvou nárazníků a vybrat si pro brzdiče a kryty zrcátek červený, žlutý nebo černý lak. Na dveřních klikách je antracitově černý nápis 595 Pista.

Reklama

Načítám