Hlavní obsah

4 typy plašičů, které odeženou kuny od auta

Foto: Adobe Stock

Jak zvířata od auta odlákat? Vyzkoušejte akustické plašiče od českého výrobce Format 1

Téměř každý třetí Čech už zažil, že mu pod kapotou auta řádili hlodavci nebo kuny. Pomohou akustické odpuzovače. Firma Format 1 dává možnost si plašič na 90 dní vyzkoušet.

Článek

Podle loňského průzkumu pojišťovny Generali téměř každý třetí Čech už zažil, že mu pod kapotou auta řádili hlodavci nebo kuny. Nejčastěji zvířata rozkousala kabely v motoru, ale poničené bývají i části chladicí a brzdové soustavy.

Protože oprava vyjde na několik tisíc korun, část řidičů se snaží zvířata od auta preventivně odehnat. Rychlým, jednoduchým a ekologickým řešením jsou akustické plašiče. Ty vydávají nepříjemné zvuky, a tak se nevítaní návštěvníci autu raději vyhnou obloukem.

Plašiče se automaticky zapnou i vypnou

Prvním českým výrobcem elektronických plašičů myší, kun, potkanů, krys a dalších hlodavců je firma Format 1 sídlící v Křenovicích nedaleko od Brna. Ta prodává čtyři typy odpuzovačů určených do aut, které se automaticky zapnou a vypnou na základě sledování a vyhodnocování svorkového napětí akumulátoru. Funkci přístroje indikuje LED kontrolka, během činnosti přístroje svítí, po nastartování motoru zhasne. Instalaci přístroje výrobce doporučuje provést v servisu.

Z jakých variant vybírat?

Pro osobní automobily s akumulátorem 12VDC

• AOdHa/t – vydává zvuk v ultrazvukovém pásmu, je slyšitelný pro zvířata, ale ne pro lidi. Je vhodný například na parkoviště na sídlišti.

• AOdHa/s – je slyšitelný pro zvířata a mírně i pro lidi. Doporučujeme jej do míst mimo obytnou zónu.

Pro nákladní vozidla s akumulátorem 24VDC

• AOdHn/t – je ultrazvukový, pro lidi tichý.

• AOdHn/s – je mírně slyšitelný i pro lidi.

Využijte možnost si plašič vyzkoušet

Přemýšlíte, jestli je akustický odpuzovač dostatečně účinný? Vyzkoušejte ho. Pokud nebudete spokojení, pošlete ho do 90 dnů zpět a firma Format 1 vám vrátí peníze. Službu vyzkoušej 90 nabízí e-shop nejen pro plašiče do aut, ale bez rizika můžete zakoupit třeba elektrické lapače hmyzu, odstraňovače vodního kamene, plašiče krtků, či odháněče ptáků.

Pro motoristy vyrábí i speciální váhy

Česká firma Format 1 prodává nejen plašiče a elektroniku, ale v nabídce má také desítky typů domácích i průmyslových vah a vážních systémů. Zmínit lze například nápravové a mostové váhy.

Načítám