Hlavní obsah

Tipy na víkend: Automobilová sezóna ještě (úplně) nekončí

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozloučení s létem, závěr sezóny, poslední letošní závod... - jeden by skoro řekl, že všechno dobré končí v září. Ale není tomu tak! A pokud na vás s ubývajícím sluníčkem a klesající teplotou dopadla trudomyslnost, tak o víkendu rozhodně vyražte na některou automobilovou akci - možná vám bude zima, leč u srdce vás to bude hřát!

Článek

The Most Škoda Camp

Dvě doporučení v jednom - i tak můžete pochopit první tip na následující dny. V sobotu proběhne na polygonu Autodromu Most sraz vozů Škoda s opravdu bohatým doprovodným programem pro celou rodinu. Začíná se v osm ráno, končí v osm večer a v plánu je třeba výstava závodních škodovek, rally a offroad taxi jízdy nebo promítání tématických filmů.

Na první pohled zajímavá akce se na okruhu pořádá také v pátek - sraz a ježdění automobilů Porsche 356 a 911. V tomto případě se jedná o soukromou akci (přesto by neměl být problém se na ní přijet podívat), takže k ní není více informací, než že se koná v běžné provozní době autodromu (od devíti do šesti).

Foto: Archiv Garáž.cz

Truck Trial Jihlava

Poslední šestý letošní závod MČR v Truck trialu zavede účastníky do Rančířovského tankodromu nedaleko Jihlavy (ideálně se sem najíždí směrem od Pístova). Velké náklaďáky budou v opravdu těžkém terénu jezdit po oba dny, takže záleží na vás, zda zvolíte program sobotní, kdy se jezdí od půl jedenácté do šesti, anebo nedělní - jízdy probíhají od devíti do půl páté.

Foto: Archiv Garáž.cz

Classic Drive vol.2

Kromě bahna a maximální zátěže techniky můžete zamířit také na diametrálně odlišnou akci. Letos tento sraz proběhl už jednou v dubnu, jeho pokračování ctí stejné místo a dá se očekávat i totožný průběh. Takže neděle odpoledne, Praha (Ruzyně), parkoviště na střeše OC Šestka a rozmanitá skupina youngtimerů a automobilů vyrobených před rokem 1990. Při nepříznivém počasí se pořadatelům podařilo domluvit parkovací plochu o patro níže, tím pádem se nemusíte bát, že byste zmokli. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Rally Sudety

Poněkud tajnůstkářský přístup zvolili pořadatelé pátého podniku v seriálu Česko-Moravský pohár rally. Soutěž s centrem v obci Vamberk kousek od Rychnova nad Kněžnou má sice parádní startovní listinu - co se počtu startujících a různorodosti závodních speciálů týče - ve které se setkávají závodníci ze třech zemí, leč dohledat mapy rychlostních zkoušek nebo časový harmonogram soutěže bylo den před startem rally nereálné. Organizátoři avizují oficiální představení posádek v pátek v pět hodin odpoledne na Husově náměstí ve Vamberku, na sobotu jsou - dle všeho - připraveny dva úseky, na kterých proběhne osm měřených testů. Tzn. každý úsek se projede dvakrát a to v obou směrech. Nezbývá než doufat, že se na webových stránkách pořadatele, či facebooku akce tyto informace ještě objeví - ať už přímo od organizátorů nebo účastníků a návštěvníků pátečního slavnostního startu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Driftex Day Libros 2

Náš poslední tip vede do Ostravy, na akci pořádanou v kontextu závěru závodní drifterské sezóny. Už název napovídá, že vše proběhne v Centru bezpečné jízdy Libros Ostrava a celý den je organizován jako exhibice a trénink závodníků v driftu. Začátek této sobotní akce připadá na devátou hodinu ranní.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám