Hlavní obsah

Tipy na víkend: Výstavy i závodění

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je skoro tady, sezóna nám začíná a na prolomení zimního půstu čekají, spolu s majiteli naleštěných automobilových krasavců v garážích či v poslední fázi úprav na dílnách, také milovníci motorek. Zimní série jedou poslední závody a ke slovu přichází první podniky národních mistrovství.

Článek

Motocykl x Motosalon

Motorky nikdy nebyly mou krevní skupinou, byť mám v hledáčku oblíbené stroje a dokáži se nadchnout, když nějaký zajímavý jednostopý dvoukolák potkám. Jako automobilový fanoušek jsem léta nechával jejich výstavy bez povšimnutí. Avšak chyba lávky. Pokud to máte stejně, o víkendu se v Praze konají hned dvě velké výstavy věnované právě motorkám a jak si pamatuji podobnou výstavu pár let nazpět, tak nepochybuji, že si přijdou na své i vyznavači volantů či obdivovatelé slečen. Na Výstavišti v pražských Holešovicích probíhá Veletrh Motocykl, o kousek dál v Letňanech pak Motosalon. Výstavy jsou již otevřeny a můžete je navštívit až do neděle, přičemž vstupenky na každou se pohybují mezi 150 - 250 Kč za osobu. Pro přesné informace o vstupném a otevírací době mrkněte do odkazů níže.

Foto: Archiv Garáž.cz

Retro Classics 2017

Chcete-li být raději věrní (automobilům samozřejmě), obdivovat křivky veteránských vozů a nevadí vám cestování, tak nelze nedoporučit výstavu Retro Classics pořádanou ve městě vozů Porsche a Mercedes Benz - ve Stuttgartu. Výměnou za pár hodin za volantem vám budou perfektně zrestaurované a zrenovované vozy rozprostřené v devíti halách. Díky umístění se dá samozřejmě očekávat množství německých značek. Brány výstaviště jsou otevřeny od dnešního dne až do neděle; cena za základní lístek je 20€, ale je možnost mít rodinnou, skupinovou slevu či ušetřit - předem při platbě online. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Rally testovací den

Zpátky do českých končin a hned do známých míst kousek od Bělé pod Bezdězem. Na testovací trati v bývalém vojenském areálu se vystřídalo již mnoho jezdců se závodními, předsériovými či sériovými automobily a na tuto sobotu si provozovatelé areálu připravili velice zajímavou akci. Motorland Bělá nabídl jezdcům rally zdarma testování na tříkilometrovém okruhu s charakterem rychlostní zkoušky. I pro fanoušky to může být dobrá možnost potkat se s oblíbenci. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Mogul Driving Cup

Předposlední podnik ze zimního seriálu závodů Mogul Driving Cup na okruhu v Sosnové připadá na tuto sobotu. Sníh už je tentam a pokud chcete věřit předpovědi, tak očekávejte suchý podklad. Pořadatelé opět připravili vcelku zajímavou variantu tratě v opačném směru zahrnující jak asfaltovou, tak bývalou šotolinovou část. Ve startovní listině figuruje skoro osm desítek jezdců.

Foto: Archiv Garáž.cz

Schneerosen Rally

Druhý tip směřující do zahraničí, avšak pozor - Schneerosen Rally má centrum v rakouském městě Raabs an der Thaya. Pro ty co nevládnou němčinou: Thaya = Dyje. Závod se tím pádem koná asi 25 km od jihočeských Slavonic, jedna rychlostní zkouška je naplánována coby kamenem dohodil od českých hranic. A to doslova. Celý závod startuje v sobotu, dopoledne se jedou dva měřené úseky ve dvou průjezdech a jeden okruhový test, odpoledne opět dvakrát dva úseky - dohromady tedy devět RZ. Do závodu je přihlášeno kolem 55 startujících, řada Lancerů a Imprez různých generací a evolucí a i několik "historiků" s Volvy 240, 740 a 940. A nejen ti.

Foto: Archiv Garáž.cz

Načítám