Hlavní obsah

České Subaru připravilo WRX STI Final Edition

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z našeho webu i živého vysílání víte, že nejlepší Subaru, legendární WRX STI bude končit. Tedy v současné konfiguraci s přeplňovaným 2,5 litrovým plochým čtyřválcem. A české zastoupení na to reaguje speciální edicí. Tu musíte mít.

Článek

Nebojte, nejsou to poslední WRX STI, které jsou k prodeji. Pořád se ještě prodává standardní model, ale tahle Final Edition bude něco speciálního. Už samotný počet je lákavý. Subaru Česká republika nabídne zákazníkům pouze 15 kusů těchto speciálně vybavených modelů. Každý z nich bude mít vlastní plaketku a vlastně každý oficiální dealer Subaru má k dispozici jeden model. Takže pokud ještě o WRX STI stále uvažujete, na nic nečekejte a vyražte k dealerům. Ať na vás zbyde.

Foto: Archiv Garáž.cz

A čím je Finale Edition tak speciální. Jde vlastně o speciální výbavu rozšířenou o prvky z originálních doplňků STI. Všechno už začíná barevnou kombinací, protože na tom nejsprávnějším Subaru WRX STI nemůže být jiná, než modrá barva. Tady jde o WR Blue, která bude doplněna o zlatá litá kola. K tomu se z pohledu vnějšího designu přidávají ještě stříbrně lakované brzdiče Brembo nebo mřížka chladiče s originální STI barvou Cherry Red. Pokud by někdo nebyl spokojen s typicky modrým zbarvením, tak bude moci sáhnout ještě po druhé barvě Crystal Black Pearl. Celý vůz je doplněn o přední, boční a zadní lízátka ve spodní části karosérie a orámování čtveřice koncovek.

Foto: Archiv Garáž.cz

Interiér vypadá na první pohled shodně jako se standardní verzí, ale není tomu tak. Potěší především ryzího řidiče a nadšence do motorsportu, protože volan je kompletně potažený alcantarou a odpovídá tomu, který se dával do speciální edice S208. Speciálnímu volantu pak sekundují doplňky z katalogu originálních doplňků STI. Po pravé ruce máte startovací tlačítko v rudé barvě, speciální hlavici řadící páky, koberečky, všechno s akcentem originální STI barvy Cherry Red.

Technicky je WRX STI beze změn, takže stále má pod kapotou vynikající plochý čtyřválec o objemu 2,5 litru s výkonem 300 koní, 6stupňovou manuální převodovku a pohon všech čtyř kol. Speciální edice Final Edition vychází z modelového roku 2018 a stojí na základech nejvyšší výbavy Sport. U dealerů ho budete moci pořídit za 1 380 000 Kč, což je o 80 000 Kč více, než stojí právě nejvyšší model Sport. Rozhodně se takhle nabídka vyplatí, protože očekává se, že ceny WRX STI po ukončení prodeje v této konfiguraci půjdou jednoduše nahoru. A pokud toužíte po WRX STI, ale nepotřebujete zrovna speciální edici, tak můžete pořád koupit i základní model s výbavou Active za 1 130 000 Kč.

Reklama

Načítám