Hlavní obsah

Dacia Logan MCV na čínský způsob nevypadá vůbec špatně

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také v Číně se boduje prostorem a praktickým interiérem. V segmentu MPV by se měl velkým hitem stát model JAC R3, vzdáleně připomínající Dacii Logan MCV s modernějším vzhledem a interiérem.

Článek

Na jednu stranu se evropské automobilky předhánějí v tom, kdo udělá luxusnější automobil, ale čínský trh musí nasytit i obyčejné lidi, kteří touží po prostorném, praktickém a levném MPV. A jedno takové se představilo na právě probíhajícím autosalónu Guangzhou Auto Show. Když se na něj podíváte z určitých úhlů, tak připomíná úspěšnou evropskou Dacii Logan MCV, tedy levný a hodně prostorný vůz. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A přesně takhle se nový model od automobilky JAC, který se na trh dostane v roce 2018, prezentuje. Boční profil je hodně podobný Loganu MCV, dokonce má podobně maličkatá kola vůči velkým plochám karosérie. JAC R3 má na rozdíl od Dacie modernější výraz přední i zadní části s velikou maskou chladiče, která lehce evokuje styl automobilky Lexus. Musíme pochválit velké prosklené plochy, naopak hodně divně vypadá spoiler na pátých dveřích. Praktický interiér působí lacině, ale i tady je na tom o trošku lépe než evropská Dacie. Dokonce má na vrcholu přístrojové desky po vzoru evropských aut velký displej. Zbytek interiéru už připomíná obyčejné levné automobily. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Na druhou stranu dokáže R3 nabídnout až sedm mít k sezení na velkém rozvoru s hodnotou 2 760 mm, což je o 13 cm více, než má Dacia Logan MCV. Objem zavazadlového prostoru neznáme, ale JAC R3 nabídne rozestavění sedmi sedadel v poměru 2/2/3, což znamená, že by i na třetí řadě sedadel mělo být dost místa pro alespoň dva cestující. Pod kapotou bude relativně slabá jednašestka s výkonem 120 koní kombinovaná s pětistupňovou manuální převodovkou. Cena zatím nebyla stanovena.

Reklama

Načítám