Hlavní obsah

Škodovka okopírovala BMW, pomocí Octavie RS malovala obraz

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu vydala škodovka video, na kterém dala dohromady svého jezdce Pontuse Tidemanda, Octavii RS245 a malíře Matěje Olmera, aby společně namalovali abstraktní obraz. Bohužel tenhle nápad už jsme jednou viděli.

Článek

Škodovka se zřejmě snaží oslovit mladé lidi, proto se pouští do podobných akcí. To sice na jednu stranu chválíme, protože je potřeba zaujmout i mladší zákazníky, ale chtělo by to trošku více kreativity. Malování obrazů autem už jsme viděli a přišlo s tím BMW v rámci série aut Art Cars. V roce 2009 připravili trošku jiný styl Art Cars. Nenechali umělce malovat na auto, ale Robin Rhode usedl do modelu Z4 a maloval s ním na připraveném plátně. Celé to měl ale do detailů připravené, před koly měl trysky skrze které šly na kola barvy. Přesně zvolenou trasou pak namaloval barevný obraz. Na video se můžete podívat.

A teď s podobným nápadem přišla automobilka Škoda, která dala dohromady známého grafiti umělce Matěje Olmera a továrního jezdce automobilky Pontuse Tidemanda. Ten se posadil do nejrychlejší Octavie RS245 a na tajném polygonu s ní lítal přes rozlité barvy a snažil se cákat na připravená plátna. Grafiťák Olmer pak obrazy ještě dodělával.

Video je kvalitně natočené a vypadá efektně díky zpomaleným záběrům, ale bohužel s autem, který má pohon předních kol a nevypínatelnou stabilizaci moc parády neuděláte. Zadokolka by byla prostě lepší. Každopádně si můžete obě videa zhodnotit sami. Nám by se malování líbilo více se závodní Fabií R5, tam by to dávalo větší smysl a obraz by byl hezčí. 

Reklama

Načítám