Hlavní obsah

Genesis G70 si vyšlápne na trojkové bavoráky

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbuzný od Stingeru chce bodovat nejen agresivnějším vzhledem, ale také kompaktnějšími rozměry a nižší váhovou kategorií. Korejský koncern chce začít dobývat německá sedanová území. Bude to ještě hodně zajímavé.

Článek

Když se řekne A, musí se říct i B, takže když mluvíme o Kie Stinger, musíme se zmínit i o Genesis G70. Nový luxusní a performance brand automobilky Hyundai se nijak netají svými ambicemi, chce se stát nejen korejským Mercedesem/BMW, ale chce zaútočit na globálních trzích i na německé originály. Genesis zatím útočí jen designem, ostrým a tak trochu povědomým. Není těžké v G70 vidět inspirace odjinud, ale to už dneska můžeme říct o každém druhém autě, důležité je, že to funguje jako záměr - kompaktní ostrý sedan, který profituje ze stejné platformy a motorizací jako Stinger, takže můžeme počítat s pohonem zadních kol (na přání i 4x4), osmistupňovou automatickou převodovkou i parádním šestiválcem o objemu 3,3 litru a výkonu 365 koní.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jak se tedy budou Kia a Genesis lišit? Detaily si nechává Hyundai pro sebe, ale Genesis bude kratší a lehčí, pro někoho to nemusí být klad vzhledem k praktičnosti, pro sportovně založené řidiče může být těch pár desetinek či km/h k dobru důvodem, proč sáhnout po Genesis. Ta by měla být navíc zevnitř luxusnější a nabídnout širší příplatkovou výbavu. A kdo ví, třeba časem dosáhne i na opravdu sportovní verzi, se kterou vyzve i vrcholné motorizace německé sedanové trojky. Korejci našlapují opatrně, ale jistě... a podle nás jdou správným směrem.

Reklama

Načítám