Hlavní obsah

Chcete Subaru z Baby Drivera? Máte čtyři dny na rozmyšlenou!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z vůbec nejzábavnějších automobilových honiček letošního roku se odehrává v "akčním muzikálu" Edgara Wrighta jménem Baby Driver. Možná jste o filmu slyšeli, možná ne. My vám z něj ukážeme v podstatě to nejlepší.

Článek

Baby Driver, kterého ještě můžete chytit v kinech, je příběhem kluka, který v dětství přišel o oba rodiče a zároveň si z tragické autonehody odnesl poškození ucha, kvůli kterému neustále poslouchá muziku, aby přehlušil pískot, co slyší od rána do večera. A protože mu hudba vlezla na mozek tak, že dokáže dokonale vystihnout rytmus, stal se z něj nejlepší řidič na západní polokouli. Nemusí to dávat smysl, hlavně že to sedí do děje. A už v první scéně snímku, kdy klučina jménem Baby odváží od banky trojici lupičů, uvidíte spoustu parádních triků s autem, konkrétně tedy se Subaru WRX. Není to ale obyčejné WRXko - má odpojenou přední nápravu, robustní samosvor, turbo z STi a řadu úprav na podvozku, aby mohlo pro účely filmu ladně driftovat. A pokud se vám tenhle styl úprav líbí, můžete si ho teď pořídit na americkém aukčním serveru eBay.

Cena se momentálně, čtyři dny před finálním úderem aukčního kladívka, pohybuje kolem 28 tisíc dolarů, což je za 10 let staré auto, které má nalítáno přes 260 tisíc kilometrů, z toho pár stovek po filmovém place v brutálním zápřahu, poměrně dost. Jenže tohle je filmové auto, které si pravděpodobně někdo koupí do sbírky, aby ho mohl ukazovat návštěvám a říkat, že to je ta červeně lakovaná hvězda z úspěšného a dnes už v některých kruzích i kultovního filmu. Ne, není to kup roku, ale pro někoho to může být hodně zajímavá a raritní investice.

Reklama

Načítám