Hlavní obsah

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je hračka pro bohaté

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mysleli jste si, že BMW Z4 bude v Pebble Beach nejhezčím kabrioletem? Tak myslete znovu. Mercedes vytasil náramnou silniční jachtu s ufiknutou střechou a odznáčkem Maybachu. To zároveň znamená, že je tohle auto vzdálené jak od sériové výroby, tak od šrajtoflí běžných pozemšťanů.

Článek

Tohle je vážně koráb jak z nějaké sci-fi. Neuvěřitelně zaoblená karoserie, protažená vzadu skoro do špičky, aby připomínala jachtu, ale i závodní buginy dob dávno minulých. Obrovská čtyřiadvacetipalcová kola uchycená pouze ve středu, ještě větší mřížka chladiče, která by mohla spolknout některá městská mini a v kontrastu s ní neuvěřitelně ozoučké zadní svítilny a maličké přední sklo. Tohle auto budí respekt nejen svými rozměry, ale hlavně proporcemi - díky nim nevypadá jako nic, co byste dnes na silnicích mohli potkat. Je ale nabité jak vizuálními nápady, tak technologiemi. Možná vás nepotěšíme, když rovnou prozradíme, že se jedná o elektromobil. Maybach má celkem čtyři elektromotory a celá jeho podlaha je vystlaná bateriemi. Kombinovaný výkon je krásných 750 koní, ale z nuly na sto se prý Maybach rozjede těsně pod čtyři sekundy, což naznačuje, že bude trochu těžší a spíš než na přehnanou dynamiku chce hrát na pohodlí a výkonovou rezervu - v tomhle směru rozhodně zůstává věrný svému odznáčku.

Technologie vládnou hlavně ve futuristickém interiéru se dvěma velkými displeji. Maybach 6 Cabriolet má biometrické senzory, které se postarají o zdraví posádky, ale také vlastního hlasového asistenta s umělou inteligencí, se kterým můžete mluvit jako s člověkem. Dojezd je krásných 500 kilometrů a díky rychlonabíjení "dotankujete" prvních 100 km už za pět minut. Poslouchá se to hezky, že? Retro vzhled kombinovaný s technologiemi zítřka. V konceptu si tyhle sliby samozřejmě může Mercedes dovolit a díky designovým zkratkám, které by v sérii neprošly, vypadá víc sexy než skoro do výroby připravené BMW Z4. Hlavně jsou to zcela odlišné kategorie vozů a na Pebble Beach si nijak nepřekáží. BMW Z4 už má svoje zákazníky jisté. Kolem Maybachu se ale zrovna na téhle přehlídce budou pohybovat lidé, jež by neodbytnými telefonáty na hlavní linku Mercedesu mohli zajistit, že se tenhle snový koncept přiblíží realitě.

Reklama

Načítám