Hlavní obsah

Lexus chce nabízet plnohodnotné sezení pro 7 lidí

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobních automobilů, které by nabídly prostor pro více než pět lidí, na trhu příliš není. Teď to chce změnit Lexus, který má přijít s protaženým modelem RX, jenž nabídne prostor až pro sedm cestujících.

Článek

V současné době nemá početnější rodina moc na výběr. Většina osobních aut má tradiční uspořádání pro pět cestujících a když už nabízejí o dvě místa více, jsou maximálně pro děti a rozložením dvojice rezervních sedaček zrušíte zavazadlových prostor. Šesti či sedmičlenné rodiny tak musí většinou volit modely vycházející z dodávek, tedy například Renault Trafic, Peugeot Traveller nebo Volkswagen Multivan. Lexus to chce změnit a na trh přinést plnohodnotné sedmimístné SUV RX. Uvidíme jaká bude realita.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nový sedmimístný crossover i nadále ponese označení RX, třebaže se v minulosti objevily zvěsti o změně označení na TX. Model RX už si získal skvělou pověst a je tradičním bestsellerem značky, Lexus proto chtěl využít výhod všeobecně známého názvu - „Použijeme označení RX,“ řekl šéf automobilky Jeff Bracken. „A nečekejte krabici na kolech. Vůz se bude velmi podobat stávajícímu modelu, pouze s drobnou obměnou.“ Sedmimístné RX se bude nabízet s pohonem V6 i v hybridním provedení, podobně jako dnes prodávaná pětimístná varianta.

Designové ztvárnění bude prakticky totožné se současným modelem. „Do designu jsme vložili již tolik energie, že jsme se nechtěli uchylovat k žádným kompromisům ani po zástavbě třetí řady sedadel,“ komentoval Bracken. Tato úprava ovšem znamenala pro konstruktéry velkou výzvu.

Reklama

Načítám