Hlavní obsah

Okopírovali RR Evoque a dali na něj originální loga!

Foto: Archiv Garáž.cz

V Šanghaji se akorát otevírají brány autosalónu, kde vystavuje většina světových automobilek a současně s tím se na internetu objevily fotky auta, které na první pohled vypadá jako Range Rover Evoque. Je to však Landwind X7!

Článek

Na to, že čínské automobilky kopírují vzhled evropských aut, jsme si už zvykli. Ale že si své okopírované auto osadí okopírovaným originálním označení, to už je i pro nás moc. Když se podíváte na fotky nového Landwindu X7 poprvé, tak si budete myslet, že jde opravdu o Range Rover Evoque. Teprve až když začnete zkoumat detaily a dívat se na fotky pozorně poznáte, že se v určitých detailech liší. Například v oblasti zadních světlometů, zadních dveří, předního nárazníku a také lehce odlišili světlomety. Také v interiéru najdete pár drobných rozdílů, především odlišně tvarovanou a větší dotykovou obrazovku. Jenže tenhle model má "fejkovou" mřížku chladiče (která je k nerozeznání od originální) a také označení. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Na kapotě i na zadních dveřích je nápis Range Rover, na pátých dveřích červený štítek modelu Evoque a k tomu označení motoru 2,0 Turbo. Na přední masce je dokonce oválné logo automobilky Land Rover. Pouze na kolech jsou pokličky s logem čínské automobilky Landwind. V interiéru se už tolik nešperkovalo, takže tady jakékoliv označení Range Rover nebo Land Rover chybí. Naopak je tu před loketní opěrkou opět logo Landwind v červené barvě a na volantu kulaté logo. Uvnitř je znát zejména horší kvalita materiálů, jiný tvar voliče automatické převodovky a také jinak tvarované sedačky s evidentně horší kůží. Tohle je dle našeho názoru neskutečná drzost, ale částečně si za to mohou automobilky sami tím, že chtějí v Číně prodávat a přivážejí tam vlastní technologie. 

Zdroj: carnewschina.com

Reklama

Načítám