Hlavní obsah

Tatra se proslavila ve Formuli 1, přejela závodního jezdce!

Vsadím se, že si na tohle video vůbec nepamatujete, ale hlavní roli v něm hraje naše Tatra 613. Ano, ta se dostala do Formule 1, kde zachraňovala životy závodních jezdců. Tady se jí to ale moc nepovedlo a spíše to dopadlo obráceně.

Článek

Z videa není úplně jasně vidět, kde se tato situace stala, ale logicky by vás mělo napadnout, kde se Tatry 613 z České republiky objevily. Šlo o velkou cenu Maďarska v roce 1995. Už je to více než 20 let, kdy se naše záchranářské Tatry dostaly do F1, kde fungovaly jako záchranářské vozy. Bohužel se staly slavnými díky incidentu, kde jedna Tatra málem přejela japonského jezdce. Taki Inoue nebyl nijak slavným závodníkem a většinou končil s poškozeným vozem. Především neměl štěstí, protože podobná situace se mu nestala poprvé.

V tomto případě Inoue zastavoval u kraje trati, protože mu odešel a hlavně začal hořet motor. Ihned k němu přiběhli traťoví komisaři a začali jeho formuli Footwork hasit. Jenže se mu to nezdálo dostatečné, takže běžel ke svodidlům, kde si vzal další hasící přístroj a utíkal pomáhat. Jenže v momentě, kdy už se blížil k formuli, k ní právě přijížděla záchranářská Tatra. Inoue se na chvilku zastavil u traťového komisaře, ale hned se zase rozeběhl. Tatra 613 ho nabrala na svůj předek a vyhodila do vzduchu. Inoue přistál na nohou, ale v okamžiku spadl na zem, protože levou měl zlomenou. Byl to jeden z nejbizarnějších karambolů ve Formuli 1 a hlavní roli v ní bohužel hrála naše Tatra.

Reklama

Načítám