Hlavní obsah

Zařadí se legenda soutěží mezi hračky pro děti?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to, že zanedlouho společnost Lego rozšíří svoji oblíbenou řadu Speed Champions. Už je v projektu ideas další závodní speciál, který když získá dostatečnou podporu, půjde do výroby.

Článek

Lego Speed Champions je řada cenově přijatelnějších sad, která obsahují různá sportovní či závodní auta. Liší se tím, že si za vcelku nízké peníze můžete koupit pouze stavebnici auta nebo v některých případech i náročnější a rozsáhlejší stavebnici auta s boxy nebo auta se servisním trakem či obří servisní zázemí z LeMans, včetně dvou závodních speciálů. Záleží jen na tom kolik chcete utratit.

Foto: Archiv Garáž.cz

V současné době jsou v této řadě Lega v nabídce například Ferrari FXX K s vývojovým centrem, Porsche 919 hybrid a 917K s uličkou v boxech z LeMans nebo třeba Ford GT, Ford Mustang, Mercedes-AMG GT3, Audi R8 či americké dragstery Chevrolet Camaro nebo pickupy Ford F-150 Raprtor a Ford T.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nyní by se k nim mohl dostat první soutěžní speciál a to hned legenda Peugeot 205 T16, včetně šotolinového skoku, diváků a celou posádkou. Závodní Lego Peugeot má dokonce odklápěnou zadní část, tak jak to měla 205 T16 v reálu. Aby tento projekt vznikl, opět potřebuje 10 000 hlasů a musí je posbírat do jednoho roku, což by neměl být takový problém. Na druhou stranu osobně se mi moc tahle řada nelíbí, spíše než o krásné tvary jde o barvy, nádeh daného vozu a mentální stránku.

Načítám