Hlavní obsah

Evropské Auto roku 2017 - Peugeot 3008

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropa má další Auto roku, pro rok 2017 se jím stává crossover Peugeot 3008, který jen těsně porazil druhou Alfu Romeo Giulia. Čím si to tento vůz vysloužil? Popravdě, sami nad tím přemýšlíme...

Článek

Je již tradicí, že v předvečer Ženevského autosalonu bývá vyhlášeno Evropské auto roku. Pro rok 2017 jsou výsledky již známy. Porotci z různých zemí Evropy, mezi nimiž je i jeden Čech, Jiří Duchoň, tentokrát vybrali Peugeot 3008, nový crossover francouzské značky. Ten s 319 body jen těsně porazil druhou Alfu Romeo Giulia, která dostala 296 bodů. Na třetí příčce se umístil Mercedes třídy E se 197 body. Na dalších místech najdeme Volvo S90, Citroën C3, Toyotu C-HR a jako poslední skončil Nissan Micra.

My však dumáme nad tím, čím si Peugeot podobnou poctu vysloužil. Ano, má překvapivě dobře fungující masáž sedadel a interiér vypadá opravdu k světu i je kvalitně zpracován, jenže jinak vůz nenabízí ani pohon všech kol, natož že by něčím vyčníval. Crossovery jsou však nyní v módě, možná tedy Peugeot uhranul porotce svým moderním pojetím. Zlé jazyky však říkají, že nacionalističtí Francouzi mají v porotě tolik hlasů, že dokáží svůj vůz vyzdvihnout na vrchol. Do podobných spekulací se ovšem pouštět nechceme. Minulý rok pak zvítězil Opel Astra.

Reklama

Načítám