Hlavní obsah

Super Hyundai je konečně tady

Foto: Archiv Garáž.cz

Už minimálně tři roky slýcháme o tom, že se dočkáme sportovního modelu značky Hyundai. Zatím se jen hodně mluvilo, ale teď už to vypadá také na činy. Jako první přijde na řadu model i30 a podle technických dat vypadá dobře.

Článek

Už je na čase, protože výsledky v automobilových soutěžích má Hyundai vynikající a jak jinak to využít, než pro stavbu sportovních modelů. V letošním roce to navíc vypadá, že je korejská automobilka jedním ze žhavých adeptů na titul mistrů světa ve značkách. Možná, že se čekalo na to, než se zajedou všechny systémy v závodním oddělení a teprve poté přišel čas na vývoj sportovních modelů, vycházejících z těch běžných. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Jako první se na trhu objeví sportovní model i30, který navíc dostane velmi dobrou výbavu. První informace hovoří o přeplňovaném dvoulitrovém čtyřválci, který bude mít výkon 278 koní a k tomu se přidá ještě inteligentní diferenciál, který bude zlepšovat grip na předních kolech. Hyundai i30 N bude konkurentem legendárního Golfu GTI a bude nabízen ve dvou verzích. Základní s výkonem 252 koní a nad ním bude stát výkonnější a ostřejší varianta s výkonem 278 koní. A právě vrcholná verze bude mít k dispozici možnost příplatků za lepší brzdy, tužší naladění podvozku a rychlejší převodovku. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Ještě nejsou známy detaily auta, ale vypadá to, že v základu bude k dispozici manuální šestistupňová převodovka a následně přijde také osmistupňová automatická převodovka, která zřejmě bude kombinována s pohonem všech kol. Doufejme tedy, že už je Huyndai ve finální fázi a i30 uvidíme v reálu v letošním roce. Hotová by měla být v polovině roku, takže představit by se měla na podzimním autosalónu. 

Reklama

Načítám