Hlavní obsah

Bugatti Veyron prohrálo s elektromobilem ve sprintu!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je to tady zase. Bugatti Veyron se opět pustilo do závodu ve sprintu, ve kterém ho deklasoval stejně silný elektromobil. Rimac One je prvním hypersportovním elektromobilem, který ukazuje, že zábava za volantem bude i v budoucnu.

Článek

Před pár dny jsme vám ukázali první video, kde se Rimac Concept One a Bugatti Veyron proháněli na okruhu. Dvě supersportovní auta, která jsou si podobná výkonem, ale rozdílná charakterem. Rimac One je hypersportovním elektromobilem, který ze sebe dokáže vydat 1088 koní a 1600 Nm točivého momentu. Je to monstrum, kterého by se měl začít bát každý konvenční supersport. Navíc má atraktivní design s atletickou postavou, která je lehčí než u jeho konkurenta. Rimac byl vyvinut v Chorvatsku a zatím se stále čeká, až se dostane do běžné výroby. Ano, bude stát pořádný ranec, ale jak ukazuje první video, tohle auto umí i bavit. Jezdít bokem, pálí gumy a to tady potřebujeme. Rimac nám dává naději, že ani s elektromobily nebude taková nuda. 

A tohle není první sprint, ve kterém Rimac exceloval. Už se popral s Porsche 918 Spyder hybrid, také s LaFerrari nebo s Teslou. A zatím porazil úplně všechny. Teď přišlo na řadu Bugatti Veyron s výkonem 1001 koní a 1250 Nm točivého momentu. Bugatti nepomohl ani pohon všech kol, ani výkon, prostě nic. Na druhou stranu to bylo těsné a rozdíl na konci dráhy, která měřila 402 metrů nebyl tak velký jak by se mohlo očekávat. Na druhou stranu Rimac Concept One ukazuje, že bude velmi, ale velmi dobrý elektromobilem!

Reklama

Načítám