Hlavní obsah

Češi si jeli do Anglie koupit Ford Fiesta za několik milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete být úspěšným rally jezdcem, musíte si vybrat kvalitní a osvědčený soutěžní speciál. Jedním z nejlepších a zároveň i nejprodávanějším je Ford Fiesta kategorie R5, kterou staví M-Sport, společnost Malcoma Wilsona.

Článek

A právě kluci z týmu CERS Perfromance rally team se rozhodli, že si jednu Fiestu R5 od M-Sportu pořídí a vyrazí s ní do sezóny 2017. Proto bylo potřeba naplánovat cestu do Anglie, do Dovenby Hall, kde stojí krásné sídlo M-Sportu, jednoho z nejúspěšnějších soukromých týmů v nejvyšší lize automobilových soutěžích WRC. Vedle Fiesty R5 se tam vyrábí i vozy nejvyšší specifikace WRC, jejichž cena se dneska pohybuje v přepočtu přes 16 000 000 Kč. Fiesta R5 je podstatně levnější a je právě určena pro soukromé týmy z celého světa.

Foto: Archiv Garáž.cz

V loňském roce v M-Sportu museli reagovat na úspěchy české Škody Fabia R5 a připravili evoluci své Fiesty R5. Zapracovali na výkonu motoru, na podvozku i na dalších drobnostech, které soutěžní speciál o něco zrychlí a přiblíží k největšímu konkurentovi z České republiky. Ondra Bisaha z CERS Performance týmu na konci roku přemýšlel, který z nabízených vozů si vybere. Ve hře byla Fabia R5, nový Hyundai i20 R5 a právě Fiesta. Nakonec hned z několika důvodů padlo rozhodnutí pro značku Ford. Rozhodovaly zkušenosti s touto technikou, výhodná cena okolo 200 000 eur a také množství Fiest, které je v českém rallyovém mistráku nižší, než v případě Fabie R5. Ondra se do toho od začátku opírá naplno, protože letošní první soutěží bude legendární rally Monte Carlo, kde zároveň odstartují také nové speciály WRC. Z pohledu zajímavosti půjde o nejatraktivnější soutěž v celé sezóně.  

Reklama

Načítám