Hlavní obsah

Formule E jsou zábavné, protože krásně bourají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je série formule E zajímavá? Z celkového pohledu ne, ale určitě stojí za to zkouknout kompilaci bouraček. Betonová svodidla, úzké městské tratě a běžné silniční pneumatiky slibují v kombinaci s horlivými závodníky dramatické okamžiky.

Článek

Klidně přiznáme, že se nám současný trend přecházení z tradičních disciplín motorsportu do Formule E nelíbí. Hodně automobilek se zbláznilo, všechno hází za hlavu s jediným cílem. Být u trendy motorsportu, kterým se Formule E stala. Přitom když se koukáte na jednotlivé závody, je to jedna velká nuda. Pištící formule připomínající vysavač, vizáž jako od designéra, který se neuchytil v klasické formuli a parta závodníků, ze kterých většina neuspěla v klasické F1. Srandovní je, že se v průběhu závodu nestřídají jezdci, ale závodní stroje, které na trati vydrží jen pár minut. A nejlepší na tom je, že na veřejnost prosakují zvěsti o tom, že jsou za boxy očím schované dieselové agregáty, které vyrábějí proud pro dobíjení formulí. Prostě novodobá představa motorsportu.

Ale abychom pouze nekritizovali, občas stojí za to kouknout na sestřihy dramatických okamžiků a nehod. O ty není nouze. Kombinace běžných sériových pneumatik, úzkých tratí, betonových zátaras a horlivých hlav ne úplně nejúspěšnějších závodníků je ideální pro dramatické okamžiky. Bouraček je vážně hodně a ne za všechny může nižší přilnavost. Dost často jde o "prasácký" způsob závodění, kdy do sebe jezdci bourají a velmi rádi si zavírají prostor v nájezdu do zatáčky. Takže právě teď vám nabízíme ucelený sestřih z letošní sezóny.

Foto: felixracing.se

Reklama

Načítám