Hlavní obsah

Faster Rally Team s hvězdou televize Prima vítězně

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš závodní tým se představil na letošním Pražském rallysprintu, který patří mezi jeden z vrcholů letošní soutěžácké sezóny. V Praze se na rally show přišli podívat tisíce diváků a Jakub Rejlek, který posadil na sedadlo spolujezdce známou osobnost nezklamal a dojel si pro pomyslné vítězství.

Článek

Posádka, která spolu jela v jednom autě poprvé den před samotnou rally, předvedla bezchybný výkon. Dosaženými časy ve všech odjetých rychlostních zkouškách nenechala nikoho na pochybách, že jejich vítězství je oprávněné. Výsledek je o to cennější, že navigátorem Jakuba Rejlka byl moderátor zpravodajství TV Prima, který startoval v Rally úplně poprvé v životě.

Tomáš Hauptvogel: „Byl jsem před závodem dost nervózní. Doposud jsem nikdy nepsal rozpis a dost jsem se bál, abych v něm neudělal chybu. Třeba nenapsat si jednu zatáčku, nebo retardér, by mohlo mít fatální důsledek. V noci před závodem jsem na rozpisu seděl několik hodin. Po odstartování první rychlostní zkoušky jsem se pekelně soustředil na to, abych Jakubovi říkal přesně to, co nás zrovna čeká. Soustředění bylo takové, že jsem se ani nestihl bát. Časy ukazují, že zkoušky asi nebyly diktované úplně špatně a potvrzují, že Jakub Rejlek je naprosto skvělý pilot!“

Foto: Archiv Garáž.cz

S výsledkem byl spokojený i Jakub Rejlek, který v letošní premiérové sezóně rallysprintů obsadil třetí místo v celkovém hodnocení kategorie. Jakub Rejlek: „Já jsem spokojený nad míru, protože jsme vyhráli dvoukolky, tedy auta s přední poháněnou nápravou. Jen je škoda, že se nevyhlašují a spadáme do celkového hodnocení. Dokonce jsme porazili soka, který mě normálně porážel na jiných soutěžích. Snažil jsem se jet čistě, ale občas jsem se neubránil nějakému tomu smyku pro diváky. Vynikající byla práce Tomáše, který to přečetl defacto bez chyby. Neskutečně jsem si to užil. Nejvíce se mi líbila třetí RZ, kde nám to trošičku klouzalo, to byla to velká zábava!“

Foto: Archiv Garáž.cz

Dodává jezdec, který v letošní sezóně startuje s vozem Citroen DS3 R3T Max. Zážitky ze sobotního závodu nadchly moderátora Tomáše Hauptvogela natolik, že začal přemýšlet nad další sezónou. Tomáš Hauptvogel: „Rally je naprosto úžasný sport a udělám maximum proto, abych mohl příští rok usednout za volant nějakého soutěžního speciálu. Moc rád bych jako pilot absolvoval sezónu rallysprintů, tedy jednodenních soutěží. No a když bude Jakub chtít, rád vedle něj opět usednu do horké sedačky spolujezdce.“  Zda se tedy z Jakuba Rejlka a Tomáš Hauptvogela stanou soupeři bude jasné na jaře, kdy startuje nové rally sezóna v ČR. Tečka za tou letošní vyšla CERS FASTER RALLY TEAM na výbornou!

Reklama

Načítám