Hlavní obsah

Nejzábavnější Kia historie bude stát kolem milionu

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé jsme ji viděli na ženevském autosalonu, ale detailněji jsme si prohlédli až na letošních Legendách. O čem mluvíme? O nejzábavnějším modelu Kia, který dostane pohon zadních kol a šestiválec s výkonem 370 koní.

Článek

Tohle auto je jedna z nejočekávanějších letošních novinek, která by měla na podzim dorazit i do českých showromů. My se k ní dostaneme na přelomu září a října, kdy by měla být pro novináře připravena zahraniční prezentace. Než se tak stane, řádně jsme ji prozkoumali na Legendách.

Kia Stinger bude mít co nabídnout, protože kromě pohonu zadních kol dostane také v Evropě oblíbený pohon všech kol či přeplňovaný vznětový agregát. O propojení mezi motorem a poháněnými koly se postará osvědčená osmistupňová automatická převodovka. A cena? Počítáme s tím, že se základní model bude pohybovat někde lehce nad milion korun, nejvyšší výbava s nejvýkonnějším šestiválcem bude atakovat hranici 1,5 milionu.  

Reklama

Načítám