Hlavní obsah

Alza začala prodávat auta jako mobily. Online a bez čekání.

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

To o čem se dlouho spekulovalo se stalo skutečností. V České republice si můžete koupit elektromobil u prodejce spotřební elektroniky. Online a navíc bez čekání. Auto po zaplacení dostanete do druhého dne!

Článek

Alza určitě není první, která spustila elektronický prodej aut, protože úplně prvním prodejcem, který začal nabízet auta přes internetové stránky, byl Autopalace Spořilov. Nicméně, jejich prodej není tak komplexní a tak dotažený do konce, jako v případě Alzy. Navíc šlo o oficiální prodejce nabízených značek. Alza je prvním neautomobilovým e-shopem, který začal regulérně prodávat elektromobily.

Foto: Archiv Garáž.cz

První humbuk kolem Alzy a prodeje elektromobilů zařídil Volkswagen e-Golf, ale v tomto případě došlo pouze k desinformaci určitých novinářů. Alza má na prodejně vystavený e-Golf jako prezentaci produktu. V tomto případě nejde o prodej, byť už v tomto momentě probíhají jednání mezi Alzou a českým zastoupením Volkswagenu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reálně si tak můžete koupit dva modely automobilky Tesla, tedy americké elektromobily vizionáře Elona Muska. Oba modely mají v Alze skladem, takže rychlost dodávky vozů záleží na formě platby, kterou budoucí majitel zvolí. Alza to zvládne do druhého dne. Nicméně prodejem Tesly všechno v Alze pouze začíná. Do budoucna mají velké plány a o nich jsme si povídali s Janem Moudříkem, zodpovědným zástupcem za prodej elektromobilů ve společnosti Alza.cz.

Reklama