Hlavní obsah

Tohle je to nejhorší, co můžete jako řidič zažít

Foto: Motor1

Požáry v Kalifornii jsou ničivé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen před nedávnem jsme vás informovali o masivním požáru nových aut v jednom z Italských přístavů. Tehdy byla příčinou sama příroda. I dnes vám ukážeme, do jakého pekla se kvůli Matce přírodě můžete dostat, ačkoliv věříme, že se to nikdy nestane. Pak už by vám totiž nezbylo nic jiného, než se modlit.

Článek

Většinou se vám snažíme přinášet informace o autech, novinkách, zákonech nebo zajímavostech. Tentokrát vám ale ukážeme, že jako řidič můžete zažít i peklo v přímém přenosu. Ne to dopravní, ale reálné. A pokud vás zarazila zmínka o modlitbách, pak z videa pochopíte, proč jsme ji užili.

Nic jiného než upřímné modlitby totiž posádce jednoho z kalifornských aut nezbylo. Na záběrech uvidíte děsivou sílu tamního požáru, se kterým hasiči už dokonce přestali bojovat. Jen se snaží dostat lidi pryč z jeho dosahu. Důvod? Požár je bohužel tak silný, rychlý a obrovský, že není možné ho, byť všemi hasičskými silami, zastavit nebo alespoň omezit. Během jediného dne se dokonce rozrostl na plochu 110 km2 a z mapy světa prakticky vymazal kalifornské město Paradise, které ještě před pár dny mělo 30 000 obyvatel.

Rychlost, s jakou se plameny šíří, je prý neuvěřitelná. Může za to vítr, který ne a ne přestat. Spousta lidí měla jen několik málo minut na to, aby sedla do aut a odjela. Bohužel se to ale některým nepodařilo a ve svých autech uhořeli. Ti šťastnější mluví o tom, že nic děsivějšího nikdy nezažili. My jen doufáme, že už nezažijí. Po shlédnutí videa víme, že už si asi nikdy nebudeme stěžovat na kolony a uzavírky. To opravdové dopravní peklo totiž vypadá úplně jinak a je také mnohem nebezpečnější.

Reklama

Související témata:
Načítám