Hlavní obsah

Alpine vstupuje do Česka! Sportovní značka Renaultu brzy otevře první prodejnu

Foto: Alpine

Francouzské sporťáky Alpine přijíždí do Česka s kompletní modelovou řadou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen pravověrných nadšenců do řízení se plní, protože francouzská značka Alpine oficiálně přijíždí na český trh! Už od konce června u nás bude prodávat skvělé sportovní kupé A110 ve všech specifikacích, silně konkurujících úspěšnému Porsche Cayman, a připravovat si další část evropského trhu pro svou plánovanou čistě elektrickou budoucnost.

Článek

Novodobý nástupce legendárního sporťáku Alpine A110 je na světě už od roku 2017, ale nikdy se neprodával v Česku oficiální cestou. Hrstka českých řidičských nadšenců, jež se znovuzrozenou ikonou jezdí po našich silnicích, si ji zakoupila přes individuální dovoz z Evropy, ale většinu zájemců komplikovanější nákup i servis naopak odrazuje.

To se již brzy změní, protože Alpine oficiálně přijíždí na český trh! Tuzemské zastoupení skupiny Renault oficiálně oznámilo, že nově bude v Česku prodávat i sportovní značku Alpine, nahrazující dosavadní divizi Renault Sport. Novodobý Alpine A110 i celá značka tak přijíždí na český trh po přibližně pěti letech na světě a modelovou řadu A110 přiváží již v modernizovaném provedení.

Foto: Alpine

Sportovní Alpine A110 je snem nadšených řidičů, pro než je perfektně projetá zatáčka důležitější než praktičnost nebo spotřeba paliva

První prodejní místo v Česku se otevře na konci června 2022 a bude jej provozovat jeden z největších prodejců značek Renault a Dacia u nás, společnost Pyramida Průhonice. Vstup do Česka je plně v souladu se strategií mezinárodní expanze značky Alpine a v showroomu o rozloze 180 m2 budou nejnovější prvky vizuální identity značky.

Alpine bude v Česku nabízet kompletní sportovní modelovou řadu A110 a nadšencům nabídne základní kupé A110, komfortnější variantu A110 GT i nejostřejší provedení A110 S. Každý ze tří modelů má vlastní identitu i zacílení, ale všechny přináší autentický zážitek se solidní dynamikou i agilními jízdními vlastnostmi s individuálně naladěnými podvozky.

Foto: Alpine

Originální Renault Alpine A110 získal slávu na horských silnicích nad Monakem. A to bylo místo, kde odstartoval vývoj novodobého kupé Alpine A110

Všechny disponují benzinovým čtyřválcovým turbomotorem o objemu 1,8 litru a sedmistupňovým automatem Getrag se dvěma mokrými spojkami. Základní Alpine A110 má nejvyšší výkon 252 koní, ale už s prostředním provedením A110 GT síla motoru vzrůstá na 300 koní, které má také nejsportovnější A110 S. To zákazníkům nabízí i semi-slick pneumatiky a specifickou aerodynamickou sadu.

Oficiální vstup francouzské značky Alpine do Česka ale není pouze o sportovních vozech, protože skupina Renault si připravuje půdu i pro uvedení budoucích modelů. Značka pracuje s ambiciózním plánem a do roku 2026 chce přejít od jednoho modelu se spalovacím motorem ke třem čistě elektrickým, aniž by upustila od svých charakteristických prvků a potěšení z jízdy.

Nahlédněme do budoucnosti. Prvním novým modelem bude čistě elektrický sportovní kompaktní vůz v segmentu B na alianční platformě CMF-B EV, dalším elektrický crossover GT v segmentu C na platformě CMF-EV a třetím elektrický nástupce modelu A110, vyvinutý ve spolupráci s Lotusem.

Na zveřejnění oficiálních ceníků a českých katalogů si však ještě musíme počkat.

Reklama

Související témata:
Načítám