Hlavní obsah

Jaká technologie doopravdy ochrání váš vůz

Foto: SHERLOG Technology, a.s. 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice každý den zmizí v průměru 7 aut, která jsou pachateli následně rozebrána na díly nebo odvezena na neznámé místo, aby se již nedala vystopovat. Tato statistika činí z naší země hned po Itálii druhou v Evropě, kde se nejčastěji vozidla kradou. Naštěstí pro řidiče existuje několik druhů zabezpečení, která dokážou zloděje přelstít.

Článek

Je nutno si přiznat, že pokud se nějaký zkušený zloděj rozhodne odcizit zrovna vaše auto, těžko mu v tom zabráníte. Čemu ale zabránit můžete, je to, aby vaše auto skončilo rozmontované na díly někde za hranicemi ČR. Můžete se spolehnout na aktivní systém zabezpečení, díky kterému je možné odcizené vozidlo vystopovat. Zabezpečovací systémy využívají GSM a GPS sítě nebo rádiové vlny. Mnoho zlodějů spoléhá na rušičku signálu, která dokáže signál GSM a GPS sítí přerušit, a oni pak mohou v klidu s vozidlem odjet, s rádiovými vlnami si však poradit nedokáže. Prémiové zabezpečení SHERLOG funguje právě díky vlastní rádiové síti, a tím pádem i rušička signálu je na něj krátká.

Foto: SHERLOG Technology, a.s. 

Pořízení rušičky signálů GPS/GSM je velmi jednoduchá a levná záležitost. Používání rušiček je nelegální, ale to zloděje netrápí.

Proč zvolit právě prémiové zabezpečení SHERLOG

Z pohledu společnosti SHERLOG ani tak nezáleží na tom, jak se zloděj do auta dostal, ale že je vůz v pohybu bez autorizačního čipu majitele. V případě, že je podezřelý pohyb zaznamenán, proběhne kontrolní hovor s majitelem auta z dispečinku, a jakmile je potvrzena krádež, s pomocí Policie ČR je zahájena vyhledávací akce. Díky rychlému jednání je velká šance, že se vůz vrátí svému majiteli v původním stavu.

Aktivní rádiová jednotka navede vyhledávací tým na místo, kde se vůz nachází, a to jak u nás, tak po celé EU – podle typu balíčku. Zatímco u zabezpečovacích systémů, které využívají GMS a GPS sítě, se kvůli rušičce může vůz bez povšimnutí nacházet desítky kilometrů daleko, prémiové zabezpečení SHERLOG díky vlastní rádiové síti odcizená vozidla dohledá v průměru do 90 minut.

Foto: SHERLOG Technology, a.s. 

Ilustrační fotka vyhledávací akce SHERLOG. Auto dohledáno do 45 minut od automatického poplachu na NONSTOP Operačním centru.

Chcete mít své auto opravdu v bezpečí? Pak je třeba zjistit, zda se systém dokáže vypořádat s rušičkou signálu a zda garantuje dohledání vozu. Právě takovým systémem je prémiové zabezpečení od společnosti SHERLOG, která je lídrem ve svém oboru již 30 let, což dokazuje i více než 65 000 chráněných vozidel, a garantuje 100% vrácení peněz. Vybrat si prémiové zabezpečení od SHERLOG znamená spolehnout se na tu nejlepší možnost na českém trhu.

Více informací o službě se dozvíte na webových stránkách www.sherlog.cz/zabezpeceni.

Načítám