Hlavní obsah

Good News - Dacie Dokker a Lodgy se dočkaly faceliftu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší modely rumunské automobilky Dacia už patří mezi úspěšně zavedené stálice na trhu. A tak přišel čas na jejich facelift, se kterým budou snáze bojovat o nové zákazníky.

Článek

Dacia prožila loni velmi úspěšný rok. Prodávala se ve velkých počtech, což mateřskému Renaultu udělalo jistě radost. Svůj podíl by na tom mohla mít i modernizace základních modelů Logan a Sandero a populárního SUV Duster. Teď došlo i na další dva bojovníky - praktické velké modely Dokker a Lodgy. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Modernizované verze dorazí nejprve v dubnu na francouzský trh, teprve později se dočká i zbytek starého kontientu. Svým vzhledem se tak více připodobní modernizovanému Loganu a Sanderu, které se představili loni v Paříži. Nová je zejména maska chladiče a design šestnáctipalcových litých kol. Uvnitř se měnil čtyřramený volant a výdechy topení, které dostaly chromovaný dekor. V katalogu přibylo několik nových vzorů potahů a možnost připlatit si za couvací kameru. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Dokker by měl startovat na ceně 9 650 euro, Lodgy pak lehce nad deset tisíc, tedy sumy od čtvrt milionu do 280 tisíc korun. S novým designem by tyhle modely opět mohly povzbudit prodejní čísla. Mezitím se ovšem automobilka chystá na uvedení druhé generace Dusteru, která by se měla nabízet i v sedmimístném provedení. 

Reklama

Načítám