Hlavní obsah

Espézetka F1 se v Anglii prodává za více než 400 milionů Kč

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na anglickém webu RegTransfers.com je na prodej registrační značka s názvem F1. Můžete si ji koupit za šílený balík peněz. Jejím současným vlastníkem je majitel tuningové firmy Kahn Design.

Článek

V Anglii je nejen běžné, že můžete mít značku na přání, ale zároveň s ní můžete obchodovat, dávat ji na různá auta nebo si značky pronajímat. I proto se nemůžeme divit, že se s nimi živě obchoduje a za některé z nich se platí astronomické částky. Především za ty, které mají nějakou spojitost se supersportovními auty nebo motorsportem. A právě teď se jedna lukrativní značka dostala do prodeje. 

Má zcela jednoduchou, ale jasnou kombinaci písmene a číslice F1. Ano, je tím myšleno Formule 1. Tuhle exkluzivní značku vlastní Afzal Kahn, který je majitelem společnosti Kahn Design, věnující se luxusním úpravám kompletní modelové palety značky Land Rover a zároveň úpravám vozů dalších značek. Na webu RegTransfers už se tato SPZ jednou objevila, ale tenkrát nešlo o reálný prodej nebo aspoň splečnost Kahn Design uvedla, že značku neprodává. Teď je tu inzerát znovu za cenu přesahující 14 milionů liber, což je v přepočtu více než 400 milionů korun. To už je slušná pálka. 

Reklama

Načítám