Hlavní obsah

Aston Martin V12 Vantage V600 je vrcholný „analogový“ Aston

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage V600

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace Aston Martin Vantage je sice již na světě, to ale neznamená, že by ta stará neměla co říct. Speciální divize „Q“ britské značky nyní vysílá do světa velmi speciální edici V12 Vantage V600 a máme před sebou vskutku úchvatnou, dost řidičskou záležitost.

Článek

K našemu neskrývanému nadšení, veze si speciální edice techniku přímo ze staré školy. Pod ventilovanou kapotou s velkou „boulí“, která je přímým odkazem na edici V8 Vantage V600 z roku 1998, ukrývá se šestilitrový, atmosfericky plněný dvanáctiválec o výkonu 600 koní, vydávající ze sebe to nejlepší až v maximálních otáčkách.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage V600

Aby toho nebylo málo, přenáší motor svou sílu na zadní kola skrze sedmistupňovou manuální převodovku s parádní hlavicí, vyrobenou z jednoho kusu hliníku. Dvanáctiválec dále oddechuje skrze výfukový systém se čtveřicí koncovek, usazenou v novém karbonovém difuzoru. Ten dokresluje celý karbonový bodykit, lemující exteriér auta.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage V600

V600 má ale i pár dalších specialit. Konkrétně třeba tmavou masku chladiče nebo unikátní kovaná kola s centrální maticí. V interiéru se nachází dvě lehké sportovní skořepiny, střední loketní opěrka ručně pošitá kůží nebo temné hliníkové dekory.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage V600

Jak bylo řečeno o kousek výš, V12 Vantage V600 je speciální edicí, jejíž výroba je striktně limitovaná. Vlastně vznikne všehovšudy jen 14 kusů, z nichž 7 si poveze pevnou střechu a zbylých 7 skládací plátěnou. Objednávky startují ve třetím čtvrtletí letošního roku a zájemci tak dostanou vůbec poslední speciální model, odvozený od staré generace Vantage. Navíc v provedení přímo pro nadšené řidiče.

Reklama

Načítám