Hlavní obsah

V jakém stavu jsou policejní Octavie?

Na policejních serverech můžete najít oslavné články, jak policista pronásledující nebezpečný vůz zabránil nehodě, když mu do cesty vjelo jiné auto. My jsme však trochu odlišného názoru a ptáme se, v jakém stavu se nachází policejní vůz, který jde tak náhle do smyku?

Článek

Tohle video nás vážně překvapilo. Policisté pronásledovali auto, které se údajně rychle řítilo Prahou. Novou neoznačenou policejní Octavii doplní i vůz s kamerou, pravděpodobně dvojková Octavia s klasickým policejním zbarvením. Vozy se řítí po pražském mostě Barikádníků, když v tom před auto s kamerou vjede nepozorný řidič z pravého do levého pruhu. Kdo jel někdy po dálnici D1, asi tuhle situace dobře zná. Policista tedy šlape na brzdu, přičemž přejíždí spáru na silnici, když v tom se celá Octavia rapidně otočí kolem své osy a je pouze neskutečným štěstím, že nelíznula svodidla.

Na stránkách s policejní tématikou je o tom dlouhý článek, jak chrabrý řidič zabránil nehodě, když mu do cesty vjel nepozorný řidič, my si však myslíme, že prostě šlápnul na brzdu a modlil se. Mnohem zajímavější je však chování auta - jen vůz ve špatném technickém stavu se při brzdění, byť do lehké zatáčky, takto náhle roztočí. Pokud tedy městem létají vysokými rychlostmi podobná auta, neměla by být v nejlepším možném stavu? Obrázek o situaci si již udělejte sami z přiloženého videa. MImochodem, pronásledovaný řidič oběma policejním vozům stejně ujel.

Reklama

Načítám