Hlavní obsah

V nové české videohře ujíždíte ve Škodě 105 před normalizací

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Animátor Ondřej Švadlena chystá český automobilový thriller jménem Driving Survival, částečně inspirovaný ilegálním přejezdem jeho rodičů do Rakouska v roce 1984. Že by zas jednou originální herní projekt?

Článek

První herní záběry vypadají slibně. Stopětka "užovka" se proplétá setmělou sychravou krajinou a rychlé tempo rozhazuje její záď, když tu se v dálce zalesknou světla žigulu a v něm charakteristické bílé helmy. Pohraniční stráž, VB nebo STB. Ti všichni se vám budou snažit cestu překazit. Nepřátelé na vás budou aktivně najíždět a pokud vás svrhnou do škarpy nebo zablokují, čeká vás jistá smrt. Z auta za celou hru nevystoupíte, vaším cílem je proplést se z temného bludiště a najít několik trafostanic, jejichž aktivací se rozsvítí ta správná cesta ke svobodě. Cestou prý budete mít možnost i změnit vůz, v nabídce bude třeba Dacia nebo Wartburg, prostě tradiční lidová vozítka z provenience osmdesátých let.

Ukázka vypadá hodně dramaticky. Švadlena prý čerpal z vlastních zážitků i vyprávění jiných emigrantů, ale cituje i filmy jako Vanishing Point, Šílený Max a tvorbu Guillerma del Tora. Driving Survival se rozhodně nepodobá žádné jiné řidičské videohře a my doufáme, že spatří světlo světa. Švadlena zatím odolává nabídkám velkých firem a hru vyrábí tzv. na koleni. My bychom si na tyhle motivy dokázali představit i pořádně napínavý film.

Načítám