Hlavní obsah

Na elektrickou Carreru podle Porsche čas ještě neuzrál

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak by řekl Kuba: Některé automobilky mají pořád ještě rozum. U Porsche je ale tohle rozhodnutí výsledek jednoduché inženýrské kalkulace. Němci si zkrátka svoje rodinné stříbro hodlají bránit.

Článek

S hybridy si Porsche tyká úspěšně už docela dlouho, ale první čistý elektromobil teprve chystá. A má s ním velké ambice, jak jsme ostatně mohli vidět u konceptu Mission.E. Ten by Porsche chtělo uvést na trh do roku 2020 a jeho design a parametry vypadají jako z pohádky. Dojezd 500 km a dobíjení na 80% procent během několika minut? To bychom brali. Stejně tak je rozumné, aby model jaksi navazoval na Panameru a byl čtyřdveřovým prémiovým sedanem. Jde ostatně proti Tesle Model S a mnoha dalším vyzyvatelům, kteří jsou v přípravě.

A jak se tváří Porsche na další elektrické modely? Jeho SUV jistě čistočistý pohon dostanou, ale v případě subtilní 911 Carrery se prý nemusíme bát. Šéf vývoje vysvětluje, že v tomto segmentu momentálně poptávka po čistě elektrickém voze není, a i kdyby byla, není momentálně jednoduchého řešení, které by z 911 neudělalo těžké a neohrabané auto, jen kvůli přechodu na zelený pohon. A to prý se vší úctou nemohou ikonickému modelu udělat - v tomhle případě hraje tradice větší roli, takže devětsetjedenáctka zůstane oním řidičským supersportem na každý den, ve kterém jsou emoce na prvním místě. 

Otázkou samozřejmě zůstává jak dlouho, ale zatím to vypadá, že se minimálně následující dvě generace nemáme čeho bát. A to je v dnešním nestálém a nejistém světě bezesporu dobrá zpráva.

Reklama

Načítám