Hlavní obsah

Rally Příbram 2016: S motivací porvat se o absolutní podium

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíc po úspěšném účinkování na Barum Czech Rally Zlín jde posádka Klokočka ŠKODA Czech National Teamu do finále. Poslední podnik letošního MČR v rallye, který se již tradičně jede v Příbrami a okolí, rozhodne o konečném pořadí na stupních vítězů. V premiérové sezoně s vozem ŠKODA Fabia R5 by dokonce Štajf s Rajnohou mohli stanout na „bedně“.

Článek

„Už před Příbramí máme zaděláno na vynikající výsledek v premiérové sezoně projektu s Fabií R5,“neskrývá zadostiučinění z letošní sezony Vojta Štajf, pilot klientského speciálu ŠKODA Fabia R5 týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team, před posledním podnikem velkého českého mistráku v rallye. „S výjimkou nevydařené premiéry na Šumavě jsme letos ukázali výjimečnou spolehlivost a zároveň stoupající výkonnost, kterou bychom rádi potvrdili v Rally Příbram a pěkným výsledkem nejlépe na stupních vítězů potěšili naše fanoušky a partnery projektu,“ neskrývá ambice Štajf.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vzhledem k již jasnému vítězi letošní sezony Janu Kopeckému bude Rally Příbram bez továrního týmu ŠKODA Motorsport, nicméně pole bude i tak nabité. „Na celkovém výsledku MČR nám záleží, půjde ale i o výkony našich soupeřů se silnějšími vozy, například domácího Honzy Dohnala s Focusem WRC nebo několikanásobného vítěze Vaška Pecha na Porsche, zapomínat nemůžeme ani na Honzu Černého s Fabií R5, který se na Barumce blýskl parádním bronzem. My s Františkem se budeme koncentrovat na svůj výkon a protože jsem po dvou „bramborách“ mechanikům slíbil „bednu“, bylo by skvělé splnit to právě tady,“ dává si vysoké cíle Štajf.

Foto: Archiv Garáž.cz

Rallye je velmi obtížně předvídatelná disciplína, stát se může cokoliv. Třeba i opakování historie z roku 2006, kdy Vojtěch Štajf bral titul vicemistra. Je to však krajně nepravděpodobné, šance existuje v rovině teorie, nicméně na bronz by se posádka šedo-zelené Fabie R5 dostat mohla, což by byl naprosto snový výsledek. Jenže letošní okolnosti zatím dobře nevypadají:

Příbram mně vždy vyhovovala, jenže od posledního startu v roce 2013 už uteklo hodně času a tratě si musím během seznamovacích jízd trochu oživit. Každopádně jejich charakter beru jako výhodu, na širokých cestách nemáme s Fabií takové zábrany jako na uskákané Barumce. Nevýhodou je ovšem můj aktuální zdravotní stav. Minulý čtvrtek jsem náhle onemocněl, musel zrušit plánované testování a houževnatost bakterie je taková, že ani po několika dnech na antibiotikách se necítím o moc lépe. Léčbu jsem tak začal konzultovat s týmovým lékařem ŠKODA Motorsport, MUDr. Jaromírem Jiříkem, jehož postup naštěstí začíná sklízet úspěchy – tímto bych mu rád poděkoval za vstřícnost a stejně tak bych chtěl poděkovat mechanikům za svědomitou přípravu vozu, jehož funkčnost otestujeme až na pátečním shakedownu,“osvětlil „nezávodní“ stránku rallye Štajf.

Reklama

Načítám