Hlavní obsah

Klasickým BMW vévodila legendární M3

 

O minulém víkendu pokračovala sezóna srazů a akcí. Tentokrát jsme si vybrali dva nejzajímavější. Jedna část redakce vyrazila opět do kempu Běšiny na sraz Škoda Teamu, kde se sešlo velké množství škodovek a druhý tým nemohl vynechat legendární sraz Big BMW, který se tentokrát rozdělil na dvě části.

Článek

Sraz Big BMW lze opravdu považovat za legendární. Většinou se pořádal na letišti v Mnichově Hradišti. Sešlo se na něm obrovské množství bavoráků, od těch nejstarší přes tuningové až po ty nejnovější. Bohužel ta tuningová část zapříčinila, že se letos pořádají dva srazy Big BMW. Jeden standardní a druhý s dovětkem Classic. Právě na ten pro BMW staršího data výroby jsme nakonec vyrazili. A udělali jsme dobře, protože tady panovala klidná atmosféra a hlavně jsme si mohli prohlédnout naše zamilované legendy z Mnichova, kterých tady bylo opravdu dost. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Sraz začínal v sobotu od deseti hodin dopoledne v autokempu Samopše. Do oběda se pomalu sjížděli majitelé bavoráků, kteří se shromažďovali pod hlavní budovou. Příjemné bylo, že celý den sraz moderoval jeho organizátor. Člověk tak měl absolutní přehled o tom, kdo a s čím přijel, co se v tu danou dobu děje a nebo co se bude dít. Dopoledne jsme věnovali tomu, abychom celý areál prošli. A bylo se na co dívat. Překvapilo nás množství legendárního BMW M3 E30, který se tady sešlo snad pět, včetně kabria, kterých se vyrobilo opravdu málo. Nechyběly šestková kupé, jedna osmička a slušný počet 2002. Dokonce jsme tu našli jednu hodně zajímavou, verzi Targa, kterou postavila společnost TC Baur. Po obědě byla připravena soutěž v nejhlasitějším výfuku a dostavil se také jeden úžasný předválečný exemplář. Sraz Big BMW Classic se vydařil a už teď se těšíme na příští ročník. 

Reklama

Načítám