Hlavní obsah

Ford Edge Sport - Američan pro všechny

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auta postavená na globální platformně a s globálním designem zatím přlíš úspěchů neměla, ale Ford to chce s modelem Edge změnit. A začal dobře, protože design se laické veřejnosti hodně líbí.

Článek

Ford si je vědom, že vstupuje do nabité kategorie, kde se konkurence neustále zvětšuje, ale i přesto vsadil na globální auto, které se v jednom provedení bude prodávat po celém světě. My jsme se na nový Ford Edge hodně těšili a jeho svalnatý design se nám hodně líbí. Do naší garáže se nám dostal ve verzi Sport Top Edition, která se liší maskou chladiče a černými doplňky.

Zároveň má pod kapotou jeden z nejvýkonnějších turbodieselů v dané kategorii, protože přeplňovaný čtyřválec nabízí 210 koní, a i když se Edge pořádně napapal a váží téměř 1 900 kg, dynamickými schopnostmi rozhodně nestrádá. Ford přesně pochopil, čím se v kategorii SUV bojuje a model Edge vybavil velkým zavazdlovým prostorem, překonávajícím hranici 600 litrů a nadprůměrným vnitřním prostorem na zadních sedadlech. Jak se nám Ford Edge líbil se můžete podívat v našem videotestu.

Za půjčení vozu děkujeme firmě Ford AMB.

Reklama

Načítám