Hlavní obsah

V Americe vykopali starý Busík od Volkswagenu. Proč tam byl?

Foto: Archiv Garáž.cz

Sami nevíme, jestli nás na tomto příběhu fascinuje více důvod, proč byl tento legendární Volkswagen zakopán do země, anebo spíše dobrý stav, ve kterém se i po letech jeho karoserie nachází. Každopádně nyní auto povstalo z mrtvých!

Článek

Na fóru fanoušků legendárního Volkswagenu Type 2, který je přezdíván Camper či Samba Bus, se objevil zajímavý příběh z americké Oklahomy. Tamní nadšenci si všimli právě takovéhoto Samba Busu zakopaného v zemi. Chtěli se tedy domluvit s majitelem, aby jim vůz prodal, ale ten odmítl. Jenže když se na místo vrátili po letech, zjistili, že starý pán již nežije a jeho potomci dovolili vůz vykopat. Jedná se o busík z roku 1960. Zakopán však byl v roce 1983.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jaký mohl mít majitel důvod zakopávat své auto téměř celé do země? Jeden existuje, ačkoliv pro Středoevropana je těžko pochopitelný. Z tohoto busíku se totiž stal takový bunkr, jakožto ochrana před tornádem a dalšími živly. Takto tam vůz ležel až do letošního roku, kdy nadšenci konečně dostali povolení a začali karoserii vytahovat z bahna.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejzajímavější bylo zjištění, že téměř 60 let starý vůz, který většinu života strávil pod zemí, má karoserii nejen v jednom kuse, ale docela zachovalou. Uvnitř jsou ještě vidět zbytky interiéru, zvenku nechybí zadní svítilny či třeba registrační značka. Možná se tak tento zbytek busíku dostane znovu na silnice, tedy alespoň jeho základ, protože nejspíše proběhne renovace.

Reklama

Načítám