Hlavní obsah

Vemte auto a jeďte si vyzkoušet jízdu na okruhu!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Babí léto nám snad ještě chvíli vydrží, nicméně automobilovým srazům již letos víceméně odzvonilo. Takže tento víkend vás směřujeme jen a pouze na akce založené na ježdění - ať už závody nebo možnost svézt se s vlastním autem na okruhu!

Článek

Den otevřené dráhy - Automotodrom Brno

Největší, nejznámější, nejslavnější okruh v České republice... no, některá z těchto superlativ mohou záležet na úhlu pohledu konkrétního člověka, leč nelze pochybovat nad tím, že brněnský Automotodrom je se svou délkou 5403 metrů největším, resp. nejdelším, tuzemským závodním okruhem. A tuto neděli jej můžete v rámci volných jízd přijet sami se svým autem vyzkoušet. Za 25 minut na trati zaplatíte 600 Kč, k dispozici bude i sedačka spolujezdce v některém ze závodních vozů a další zpestření celodenního programu tak, aby si všichni členové rodiny přišli na své. Okruh bude otevřen od osmi hodin ráno do pěti do večera.

Foto: Archiv Garáž.cz

Rally Vsetín

Minulý víkend se jel poslední podnik MMČR v rally dvoudenních soutěží, jednodenní seriál Rallysprintů se svou závěrečnou soutěží následuje tuto sobotu závodem na Vsetínsku. Pořadatelé připravili tři úseky, na kterých se pojede dohromady sedm rychlostních zkoušek - jedná se o osvědčené silnice s divácky vstřícnými místy (co se pozorování průjezdů týče - s docházkovou vzdáleností už je to horší, ale i to patří k rally). První posádka ze 122 přihlášených startuje do úvodní rychlostní zkoušky v 8:35.

Foto: Archiv Garáž.cz

Podzimní broušení pneumatik Sosnová

Podobná akce jako v Brně bude v neděli probíhat v komornější podobě i na kompaktním sosnovském okruhu. Zde to však bude jen a pouze o tom svézt se na uzavřené kilometrové trati, takže žádný doprovodný program není v plánu. Akce se koná od devíti do pěti hodin a vyplatí se hlavně těm, kteří chtějí jezdit celý den - "startovné" přijde na 1000 Kč při platbě na místě, pokud však budete platit předem převodem, vyjde vás to na 550 Kč. Neboli levněji než 25 minut na okruhu v Brně. Avšak nahlížet stejně na tyto závodní dráhy by bylo celkem nefér minimálně proto, že jsou zcela rozdílné a přináší diametrálně odlišné zážitky z jízdy i nároky na automobilovou techniku. Obě vám však umožní to, co si na klasické silnici legálně nevyzkoušíte.

Foto: Archiv Garáž.cz

ČMPR Rallye Světlá

Také Českomoravský pohár v rally odstartuje tuto sobotu poslední soutěž roku 2017. Na závod s centrem ve Světlé nad Sázavou je momentálně přihlášeno 75 závodních speciálů, organizátoři slibují devět měřených testů na třech úsecích. První vůz vystartuje do rychlostní zkoušky krátce před půl desátou.

Foto: Archiv Garáž.cz

Triola Cup & Carbonia Cup - Most

Ani autodrom v Mostě nebude ležet o víkendu ladem. Spíše naopak - jak v sobotu, tak v neděli se v areálu severočeského okruhu konají závody. Sobota bude patřit seriálu amatérských závodů do vrchu Triola Cup, který bude startovat na Polygonu; v neděli poměří síly účastníci okruhové série Carbonia Cup na Autodromu. Jedná se o docela odlišné podniky s rozdílným startovním polem (které je v případě Carbonia Cupu přeci jen o něco bohatší a rozsáhlejší s vozy jako Lamborghini Gallardo nebo Ultima GTR) takže automobilový nadšenec může mít na oba dny o zábavu postaráno.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám