Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vrchol okruhové sezóny

Foto: Archiv Garáž.cz

Ano, jistě - můžete vyrazit na pražskou Autoshow a prohlédnout si novinky jednotlivých zastoupení značek. Ale co se řaději místo toho vydat na nějakou pořádnou závodní akci? Protože o tomto víkendu se jich koná hned několik!

Článek

The Most Grand Finale

"Nejvíc velké finále" vás čeká na severočeském závodním okruhu v Mostě. Od pátku do neděle zde bude postupně probíhat řada tréninkových a soutěžních rozjížděk - závod zde pojede Porsche GT3 Cup a Renault Twingo Cup, v rámci Haigo ADAC Historic Cupu budou soupeřit formulové i cestovní vozy, pamětníci mohou zavzpomínat při jízdách pravidelnosti tuzemských formulových vozů minulých let. Hlavně a především se zde však pojede poslední letošní závod seriálu European Touring Car Cup (ETCC), který zatím vede náš český jezdec Petr Fulín. Se svým Seatem Leon má skvěle našlápnuto k zisku mistrovského titulu, čímž by zopakoval svůj čtyři roky starý úspěch. Takže rozhodně přijeďte fandit, protože jestli se povede vše, co se povést má, tak v neděli zažijete opravdu bouřlivé oslavy!

Foto: Archiv Garáž.cz

Rally Příbram

Poslední díl Mezinárodního mistrovství České republiky dvoudenních soutěží v rally proběhne tradičně v Příbrami a okolí. Na sobotu i neděli je naplánováno šestnáct rychlostních zkoušek, které jsou rovnoměrně rozděleny mezi oba dny. O vítězi letošního šampionátu je již rozhodnuto (stal se jím Jan Kopecký, který s týmem Příbram vynechává a s Fabií R5 startuje na soutěži Mistrovství světa), přesto se dá očekávat skvělý závod - ke startu je přihlášeno téměř sto posádek. První měřený test startuje v sobotu ráno krátce po půl deváté.

Foto: Archiv Garáž.cz

Drift Challenge - Brno

I Automotodrom Brno hostí akci rozprostřenou do obou víkendových dní. Po loňském ročníku závodů v driftu se také letos rozhodl organizační tým pro větší využití plochy závodního okruhu a postavení rovnou dvou tratí pro driftery. Takže je jen na vás, zda upřednostníte sledování závodníků skupin Street a Semi-PRO nebo rovnou nejvyšší kategorie PRO - časový harmonogram je navíc naplánovaný tak, aby vám ani na jedné trati neunikly podstatné momenty (neboli zatímco na jedné části okruhu budou probíhat kvalifikační jízdy, na části druhé se pojedu tréninky; finále se nepřekrývají; apod...). Do závodu je přihlášeno přes šedesát závodníků z České republiky a okolních zemí; první vůz zahalí Masarykův okruh do kouře ze spálené gumy v sobotu v devět hodin ráno, finále startuje v neděli hodinu po poledni.

Foto: Archiv Garáž.cz

10. Pražská Noblesa

Jubilejní sraz a jízda pravidelnosti veteránských vozů proběhne v sobotu v samotné Praze - od rána budou auta přijíždět ke Žlutým lázním, kde budou k vidění během celého dopoledne. Po závodních jízdách následuje přesun všech účastníků a automobilové techniky na Vyšehrad. A auta tak bude v odpoledních hodinách možné potkat  nedaleko baziliky sv.Petra a Pavla.

Foto: Archiv Garáž.cz

Krušnohorský pohár

Název amatérského šampionátu závodů do vrchu je v tomto případě poněkud zavádějící, protože předposlední letošní podnik se nejede v prostředí Krušných hor, ale na Ještědsko-kozákovském hřbetu nedaleko Liberce. Na start v Hodkovicích nad Mohelkou se postupně postaví téměř sedm desítek závodníků, aby zdolali kopec a proťali cíl nahoře v Záskalí. Soutěž se jede v neděli - po dvou ranních tréninkových jízdách následuje trojice jízd soutěžních.  

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám