Hlavní obsah

Tipy na víkend: Veteránská auta všude kolem

Foto: Archiv Garáž.cz

Léto nás pozvolna opouští a tak nezbývá než si užívat ještě aspoň trochu teplých dní. Blížící se zářijový víkend snad nabídne příjemné podmínky ke sledování některého z veteránských podniků ve volné krajině, či na trati závodu do vrchu. O skvělé motoristické zážitky nepřijdete ani na okruzích!

Článek

Zbraslav - Jíloviště

Vzpomínkový závod na silnici Zbraslav - Jíloviště je pro nás jednoznačně nejdůležitější událostí následujícího víkendu! Proč? Protože se jej budeme účastnit a to jak v podobě startující posádky ve složení Jakub a Jakub, tak jako jeden z mediálních partnerů! Tím pádem se zde budete moci potkat s celou redakcí. A také řadou opravdu historických vozů, protože akce je určena pro samohyby vyrobené do roku 1939. Pokud potkáte novější automobily, tak proto, že se jedná o raritní kusy. Program celé akce je rozprostřen na sobotu i neděli - první den dopoledne proběhne výstava vozů na náměstí ve Zbraslavi, odpoledne se můžete těšit na dvojici soutěžních jízd pravidelnosti na zmiňované trase (vyhrává ta posádka, jejíž čas je v obou průjezdech shodný nebo s co nejmenší odchylkou); v neděli dopoledne budou automobily vystaveny u hotelu Palace Cinema a po obědě vyjedou na orientační jízdu po okolí, s cílem v Dobřichovicích. Takže rozhodně (nám) přijďte fandit na tento jubilejní 50.ročník závodu! 

Foto: Archiv Garáž.cz

Masaryk Racing Days + BOSS GP

Chtěli jste vidět, slyšet nebo prostě zažít závodní vůz formule 1 naživo na okruhu, ale nechcete cestovat za hranice a utrácet hromadu peněz za vstupenku? Pak doporučujeme navštívit o víkendu Automotodrom Brno, kde proběhne množství závodů v rámci Masaryk Racing Days. Přijedou také účastníci seriálu BOSS GP, ve kterém startují právě nejrychlejší vozy, tykající si s královnou motorsportu. Vše začíná již v pátek volnými tréninky všech osmi závodních sérií, aby se v sobotu i neděli postupně odehrály jednotlivé závody. Kromě desetiválcové formule 1 Toro Rosso se můžete těšit na řadu vozů kategorie GT3, cupové závodění či youngtimery v Haigo Cupu. Na oba víkendové dny je víceméně shodný program (osm + osm závodních jízd), ale jestli vás předně lákají formule, tak bude lepší přijet na okruh v sobotu ráno, kdy můžete stihnout i kvalifikaci do odpoledního závodu. Plnohodnotné vstupné na jeden den činí 200 Kč. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Ecce Homo Šternberk

Legendární kopec; legendární silnice na něm. Na její zkrácené verzi (s cílem u Lipiny) se o víkendu rozezní burácení závodních motorů. Tedy hlavně v sobotu, protože v neděli bude trať patřit závodu Ecce Homo Historic, který proběhne formou jízdy pravidelnosti a je vypsán pro historické automobily a motocykly vyrobené do roku 1980. Technika startující do nedělního závodu bude k vidění i během páteční rally a následně v sobotu, počas závodu soudobých soutěžních speciálů, kdy bude vystavena v Radniční ulici v centru Šternberku. Vstupenka přijde na 80 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

South Bohemia Classic

V okolí Českých Budějovic, Českého Krumlova, Lipna, Kaplice, Třeboně a i za rakouskými hranicemi se pojede již osmý ročník setinové rally South Bohemia Classic. V obsáhlé startovní listině figuruje bezmála 150 přihlášených posádek, od vozů z konce třicátých let, velkým množstvím automobilové krásy z 50., 60., 70. a 80. let a zkrátka nepřijdou ani nadšenci do novější techniky, kterým seznam přihlášených slibuje zajímavé sportovní a supersportovní vozy současnosti. Pro více informací rozhodně mrkněte na odkaz níže - na webu pořadatele najdete mapu trasy a detailně rozepsaný časový harmonogram průjezdu prvního vozu danými obcemi.

Foto: Archiv Garáž.cz

Special Drive Sosnová

Prázdninová odmlka, způsobená rekonstrukcí, byla opravdu dlouhá a tak připomínáme druhý víkend za sebou, že můžete vyrazit v rámci jednoho z řady "trackdayů" do Sosnové na závodní okruh. Avšak ne na závody, ale vzít vlastní auto a jít se povozit; sledovat asfalt a apexy zatáček namísto sledování tachometru a sem tam mrknout do zpětných zrcátek, zda někomu nezavazíte. Nebo pro kontrolu, že jste svému pronásledovateli již ujeli. Jezdí se v neděli od devíti ráno do pěti hodin odpoledne (příp.můžete jezdit pouze dopoledne či odpoledne za sníženou cenu).

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám