Hlavní obsah

Šílený opilec skotačí za jízdy na střeše auta. Téměř legálně

Alkohol za volant nepatří. To víme my všichni a řídíme se tím, protože na silnici stačí plně problémy ostatních lidí. Poněkud svérázně se s tím popral jeden čínský mladík, který si za volant opravdu nesedl.

Článek

Pan Ťok by měl jistě radost. Dopravě rozumí jak koza petrželi, nutí nás dělat spoustu zbytečností a nadšení z něj přímo stříká, když slepě dodržujeme absurdní poučky. Tradiční okřídlené souvětí "Alkohol za volant nepatří", ale samozřejmě dodržujeme i my a byli bychom rádi, kdyby jej nikdo neobcházel, hlavně ne tak pitomě, jako jeden čínský mladík z města Bengbu v provincii Anhui. Ten si sice nesedl za volant, ale svůj Chevrolet Cruze uvedl do pomalé jízdy, pak se vyšplhal na střechu a kompletní dění pozoroval z vyšší perspektivy.

Pravda, za volantem nesedí, ale my bychom se při objíždění podobné sestavy rozhodně nechovali tak klidně, jako nafilmovaní kamioňáci. Na druhou stranu, jistá dávka akrobatických vlohů a slušná stabilita v ovíněném stavu mu upřít nelze. Podle místní policie u toho všeho ale řídil nohou skrze střešní okno a takto ujel celých 600 metrů. Když ho chtěli příslušníci zatknout, snažil se vsoukal zpět na sedadlo, což se mu naštěstí nepovedlo. Nabízí se ale otázka, jestli nás v budoucnosti plné aut s autonomním řízením nečeká víc podobných pokusů, jak se vypořádat s opičkou. Vždyť ta Tesla za chvíli dojede domů sama a bude jí srdečně jedno, jestli jste na sedadle nebo na střeše.

Reklama

Načítám