Hlavní obsah

Tipy na víkend: Osmiválce i světová rally

Foto: Archiv Garáž.cz

Prázdniny se blíží ke konci, takže vyvstává otázka jak si zpříjemnit předposlední víkend. Máte-li rádi americká auta, tak můžete vyrazit do Hradce Králové. Táhne vás to spíše k rally? Potom nakopněte motory a tradá do Německa na WRC. Nebo raději trucky, závody do vrchu či amatérské ježdění? Čtěte dále!

Článek

Hradecká V8

Bohatý program v duchu americké kultury i s živým vystoupením Elvise Presleyho. To avizují pořadatelé desátého srazu amerických automobilů Hradecká V8. Akce konaná u Stříbrného rybníka na východě Hradce Králové začíná v pátek odpoledne (večer mimochodem proběhne spanilá jízda Hradcem Králové) a končí během nedělního rána. Fanouškům zaoceánských osmiválců proto doporučujeme na akci vyrazit v sobotu, kdy toho bude nejvíce k vidění - ať už v rámci automobilové krásy či doprovodného programu. Vstupné činí 180 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

Truck sraz Zlín

Týden před Barum Czech Rally Zlín se nedaleko krajského města uskuteční jiná, leč milovníkům našlapaných aut také velmi vstřícná akce, zaměřená na trošku větší automobily. Už po dvanácté se u Březůvek v areálu parkoviště Kapřín setkají nákladní tahače, neboli trucky. Pořadatelé dostali obrovské množství přihlášek, nicméně z kapacitních důvodů jich mohli přijmout pouze desetinu. I tak to čítá 140 trucků! K vidění budou od pátečního pozdního odpoledne na zmíněném parkovišti, na půl osmou je plánovaný příjezd do Zlína, kde bude část aut vystavena. Následuje večerní spanilá jízda městem. V sobotu je kolem poledne na programu opět projížďka po okolí města i jeho centrem a od jedné hodiny budou kamiony zpět na Kapříně, kam si je můžete přijít prohlédnout. Za plnohodnotnou vstupenku zaplatíte 120 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

ADAC Rallye Deutschland

Kus za hranice vede náš další tip, jenž je pro západočechy snad nejbližší variantou jak navštívit podnik mistrovství světa v rally. U mnoha tuzemských fanoušků oblíbená Německá rally odstartovala už včera shakedownem a v okolí německého Trieru budou motory burácet na asfaltu jedenadvaceti rychlostních zkoušek až do nedělního poledne. V nabité startovní listině figuruje bezmála sto přihlášených posádek, podél měřených testů bude dozajista množství českých fanoušků, takže se dá nepochybně očekávat parádní atmosféra i se skvělým zážitkem.

Foto: Archiv Garáž.cz

X. Mohyla míru

Další z podniků závodů do vrchu Maverick Rescue Euro Cup proběhne na kompaktní trati u Újezdu u Brna. V sobotu, stejně jako v neděli, proběhnou čtyři jízdy - dvě tréninkové a dvě závodní jak pro účastníky MREC, tak i závodníky přihlášené do Autoslalomu, který zde také pojede závod. Zběžný pohled do startovní listiny odhaluje nepříliš obsáhlé, nicméně docela zajímavé startovní pole, konkrétně třeba veteránské formule MTX 1-03, velmi rychlou Normu M20F nebo Zastavu 101 Special.

Foto: Archiv Garáž.cz

5. závod AmaterCup Písek

Na technický písecký závodní okruh vás moc často nezveme (předně proto, že se zde nekoná tolik automobilových akcí jako na jiných domácích okruzích), nicméně jednou za čas se i zde děje něco zajímavého. Takže sem vyražte v sobotu na AmaterCup - potkáte nadšené řidiče s auty upravenými ve stylu "hobby". V plánu je volné ježdění a tréninky dopoledne a měřené závodní rozjížďky odpoledne.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám