Hlavní obsah

Reklamy na Peugeot 205 až 208 – Vždy dobré a nápadité!

Foto: Archiv Garáž.cz

Francouzský výrobce měl v historii řadu vtipných televizních reklam na své malé automobily. Pojďme se podívat na ty nejpovedenější z nich. Všechny se týkají segmentu malých vozů, tedy typů 205, 206, 207 a 208.

Článek

Ve 205 GTI jako James Bond

Tak tohle se opravdu hodně povedlo. Bondovky tenkrát frčely, v jedné z nich (Never say never again) si Connery dokonce zahrál po boku Renaultu 5 Turbo (sám řídil motorku), takže posadit tajného agenta do typu 205 GTI nepůsobilo úplně nepatřičně. Stíhačky, výbuchy a rychlá jízda vypadají dodnes bezvadně, závěr na skokanském můstku je správnou nadsázkou. A finiš je jasně francouzský, sekt a sličná slečna. Vzhledem k faktu, že to všechno propaguje dost možná nejlepší model, který kdy tahle automobilka vyrobila, nemáme s tím problém. Remake reklamy navíc udělal sám Peugeot při uvedení typu 208 GTi a povedl se i ten.

Peugeot nebo Hindustan?

Tohle je snad jedna z nejvtipnějších automobilových reklam všech dob. Zadumaný indický mladík sedí na náměstí a znuděně pozoruje svůj letitý Hindustan Ambassador. I když letitost auta je s otazníkem, tenhle převlečený Morris Oxford vydržel ve výrobě do roku 2014. Jenže jeho jednání je poněkud zvláštní, prostě do auta nasedne a začne bourat do zdí, přičemž nakonec si ho nechá rozsednout slonem. Teprve až na konci zjistíme, že to všechno dělá jen proto, aby jej předělal do podoby Peugeotu 206. Jistě, nějaký škarohlíd by namítnul, že se tím Peugeot možná snažil naznačit něco o konstrukci, my ale víme, že 206 byla celkema povedená a tahle reklama také. Vtip a nápad jí nechybí.

Chodit s Meekem není žádný med

Ztichlý obývák plný trofejí za vítězství v IRC naznačuje, že by tady mohl bydlet šampion Kris Meeke. Ten se skutečně právě upravuje do obleku, když dorazí i jeho přítelkyně v elegantních šatech. Její odmítavý pohled na to, že si mezitím Chris přes oblek přehodil jezdeckou kombinézu, mluví za vše. A větu: „Nemůžeme jet mým autem?“, nechává soutěžní jezdec bez povšimnutí. Ale co, taky bychom nechtěli jezdit běžným Peugeotem 207, když by před domem stál soutěžní speciál S2000. Zvlášť proto, že typ 207 byl bohužel dost otřesný, ovšem reklama na něj je dobrá.

Ze semaforu rovnou do animáku

A nakonec aktuální generace 208, která dostala také povedený spot. To si tak stojíte na semaforu a čekáte na zelenou, když se kolem vás začnou rojit hodně podezřelá vozidla. Tank, dragster i veterán z třicátých let řízené sebrankou těch nejhorších zločinců z animáků Hanna Barbera. Pochopitelně se dá čekat, že nakonec je ten produkt Peugeotu nejlepší, ale ono by to tak dost možná bylo i v reálu, nemyslíte?

Reklama

Načítám