Hlavní obsah

Tipy na víkend: Sraz amerik či setkání Trabantů

Foto: Archiv Garáž.cz

Stává se tradicí, že v úvodu vždy vypíchnu jednu akci, na kterou bych rád vyrazil, ale peněženka je proti - tentokrát to je monstrózní automobilový festival Gatebil na okruhu Rudskogen v Norsku. Snad díky prodlouženému víkendu není přehršel automobilových akcí, přesto jsme vybrali takové, mezi kterými by si mohl pravověrný fanoušek vybrat.

Článek

Summertime JK 2017

V muzeu amerických historických vozidel JK Classics u Lužné u Rakovníka proběhne v sobotu další ze srazů soudobých i veteránských automobilů vyrobených za velkou louží. Celá akce začíná v deset hodin dopoledne, na programu je stylová hudba i občerstvení, spanilá jízda i soutěže o "nej" auta. Takže pokud vlastníte "ameriku" či budete mít cestu kolem, tak se rozhodně stavte!

Foto: Archiv Garáž.cz

Trabant sraz Morava

U JK Classics určitě potkáte i nějakou tu Corvettu s laminátovou karoserií, ale rozhodně více laminátu bude k vidění v autokempu Žralok v Plumlově u Prostějova. Proběhne zde totiž již třináctý sraz Trabantů a dalších vozů východoněmecké výroby, resp.koncernu IFA. První vozy se do kempu začnou sjíždět už během pátku, nejvíce se jich samosebou dá očekávat během soboty, v neděli pak sraz končí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Svijany Prix Radotín

Na velice oblíbenou silnici zavede účastníky další z podniků seriálu závodů do vrchu Edda Cup. Úsek mezi pražským Radotínem a Zadní Kopaninou znají motorističtí fanoušci z Pražského Rallysprintu pár let nazpět a i v rámci Edda Cupu se jedná o prověřenou trať. Ostatně jinak by se zde nesešlo takové množství závodníků - 118 přihlášených je velmi slibné startovní pole. Jedinou nevýhodou pro diváka je velmi špatně dostupné okolí tříkilometrové silnice s minimem parkovacího prostoru, takže nepřipadá v úvahu ani varianta dojet na vytipované místo a nechat se tam "zavřít". Lepší bude vše v poklidu sledovat u točny autobusů u lomu na začátku měřeného úseku. Aspoň to budete mít blízko i do depa. Tréninkové jízdy startují v sobotu kolem osmé hodiny ráno a přibližně v jednu hodinu odpoledne (po polední pauze) jsou naplánované jízdy závodní.

Foto: Archiv Garáž.cz

Setkání veteránů Holešov

Parkový areál zámku v Holešově nedaleko Zlína bude v sobotu hostit burzu náhradních dílů, ale hlavně setkání veteránských automobilů. Vedle množství vystavených vozidel budete mít možnost užít si i doprovodného programu nebo třeba navštívit zámeckou expozici. Během odpoledne proběhne soutěž elegance a okružní jízda Holešovem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Westlake Drift Challenge - Kielce

Poslední tip vede za hranice do Polska a je opět určený spíše pro severovýchod republiky nebo naše slovenské sestry a bratry - přibližně 250 km od Ostravy se nachází město Kielce, nedaleko kterého leží stejně pojmenovaný automobilový okruh (polsky Tor Kielce). Zde se bude o víkendu konat závod v driftu zařazený do šampionátu Central European Zone, takže se na něm utkají jak jezdci z Česka, tak Polska, Maďarska a Slovenska. Vše začíná již pátečními tréninky a kvalifikací, v sobotu proběhnou tréninky tandemových jízd a následně velké finále.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám