Hlavní obsah

Tipy na víkend: Automobilka Tatra slaví 120 let!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejeden fanoušek automobilů měl poslední červnový víkend spjatý s Oldtimer festivalem ve Slavkově u Brna. Ten se však letos nekoná (předně proto, že jej nemá kdo uspořádat). Avšak netruchlete! Po republice se koná dostatek jiných akcí s automobilovou tématikou.

Článek

Tatra Veteran Rallye

Stodvacáté výročí založení značky? To už je pořádný důvod k oslavě! A v kopřivnické Tatře to vidí stejně. Na testovacím polygonu Tatry vyvrcholí letošní oslavy jedné z nejstarších automobilek světa a proběhne zde i závěr Tatra Veteran Rally. Celá rally startovala už ve středu 21.6. ve Vídni, odkud se automobily vydaly přes Brno směrem do Kopřivnice, kde se v sobotu uskuteční zakončení rally spanilou jízdou a řadou prezentací. Na polygonu budou navíc přítomny historické i současné automobilové skvosty značky Tatra - dohromady tak bude vidění na 150 exponátů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Prague Drift Festival - Letňany

Oblíbenost videí Kena Blocka na téma Gymkhana nezná mezí a i když se skutečný závod rapidně liší, tak američanovi nelze upírat zpopularizování tohoto (původem - nepřekvapivě - japonského) sportu po celém světě. Česko nevyjímaje. Tuzemské závody v takovémto specifickém slalomu pořádají stejní lidé jako závody drifterské a účastní se jich především drifteři. A největší podnik roku, bombasticky pojmenovaný jako Prague Drift Festival, proběhne právě o tomto víkendu na parkovací ploše u výstaviště v pražských Letňanech.

Foto: Archiv Garáž.cz

Radouňská Rallye

Z míst konání jenž figurují v tipech na nadcházející víkend je skoro (ale opravdu jen skoro) nejblíže středu republiky městečko Okrouhlá Radouň. V jeho okolí proběhne během pátečního večera a soboty další kolo Českomoravského poháru rallye (ČMPR). Devět rychlostních zkoušek (dvě z toho se jedou v úplné tmě) a bezmála 120 posádek dávajících do závodu nadšení spíše než myšlenky na konečný účet.

Foto: Archiv Garáž.cz

Závody do vrchu - Osek-Dlouhá louka

Další díl Krušnohorského poháru závodů do vrchu určených pro amatérské závodníky toužící utkat se vůči sobě (či spíše proti stopkám) tváří v tvář bude v sobotu a neděli nedaleko Litvínova. Kompaktní startovní pole se s úsekem Osek - Dlouhá louka utká hned několikrát - nejprve v tréninkových a až poté měřených a započítávaných jízdách.

Foto: Archiv Garáž.cz

Alfavaria Oldies 2017

Veteránskou akcí jsme tipy na nadcházející víkend začínali, charakterově podobným podnikem pořádaným Podještědským klubem historických vozidel je i zakončíme. Alfavaria Oldies se koná v sobotu v Liberci a nenechte se zmást názvem - akce není určena pouze pro Alfy Romeo, ale pro všechny veteránské vozy vyrobené před rokem 1965. Start proběhne v 9.00 v areálu liberecké firmy Alfavaria odkud se přes šedesát posádek vydá do okolí Liberce.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám