Hlavní obsah

Historické závody, americké sprinty či aristokraté

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závody historických aut táhnou, a tak je - stejně jako minulý víkend - příležitost shlédnout opravdu velké množství veteránských závoďáků, aniž byste museli cestovat za hranice. Pro milovníky amerických vozidel se v nadcházejícím víkendu také něco najde a tesknit nemusí ani ti, co raději luxusní vozy nebo závody rally.

Článek

The Most Historic Grand Prix

Závodní víkend vyhrazený pro historické formule a další veteránská soutěžní vozidla bude mít na mosteckém asfaltu premiéru. Od pátku do neděle se budou na okruhu střídat závody automobilů pěti různých kategorií - třeba formulové vozy velkých cen do roku 1966, britské dvousedadlové sportovní vozy z let 1945 - 1981 nebo Haigo Cup sdružující jak cestovní závodní vozy tak i formule jenž soutěžily v bývalém východním Německu. Součástí sobotního programu například bude i letecké akrobatické vystoupení a oba víkendové dny pak Grid Walk. Základní denní vstupné přijde na 250 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ford Mustang Sprinty

Burácením osmiválcových motorů v sobotu ožije tchořovické letiště nedaleko jihočeské obce Blatná. Náplní akce Mustang Riders Clubu nebude nic jiného než tradiční "drag race" či hezky česky řečeno "sprinty" a to nejen mezi vozy Ford Mustang, ale i dalšími americkými vozy. Závodní den začíná pro diváky kolem desáté hodiny dopolední, kvalifikační jízdy startují o půl dvanácté a finálové rozjížďky krátce po půl čtvrté. Vstupenka stojí 200 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

Sraz vozů Rolls-Royce & Bentley

Nonšalantní grácie, sošné tvary a anglický přízvuk. To vše můžete potkat na sobotním srazu automobilů značky Rolls-Royce a Bentley v pražské Dubči v Panské zahradě. Na místě budou přítomny i vozy dalších značek, protože současně zde bude probíhat sraz klasických a veteránských automobilů a motocyklů. Za vstupenku zaplatíte 100 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

Rally Show

Hradecký Autodrom, neboli CzechRing, ožije o víkendu exhibiční Rally Show. Celá akce je koncipována jako zážitková, tím pádem se za docela symbolickou cenu můžete nechat povozit v závodním speciálu dle libosti. Vedle rally aut zde budou také vozy jezdící soutěže v driftu, dakarské a trucktrialové speciály a řada dalších. Cena vstupného je 250 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

Edda Cup - Telnice

Jediná z vytipovaných akcí na tento víkend konající se v divoké přírodě a s nulovým vstupným. Na severu republiky kousek od Ústí nad Labem proběhne třetí letošní závod vrchařského seriálu Edda Cup. Startovní listina sice není tak bohatá jako v předešlých dvou podnicích, ale skromnější počet přihlášených vyvažuje parádní trať v krásném prostředí a blízkosti Lyžařského střediska Zadní Telnice. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám