Hlavní obsah

Fotogalerie: Úvodní závod série Carbonia Cup

Foto: Archiv Garáž.cz

Tradici automobilových závodů v Mostě dozajista udržuje i seriál Carbonia Cup a to i proto, že organizátorský tým pochází právě z tohoto města. Vyrazili jsme se podívat na první podnik série, která má v roce 2017 v plánu ještě šest dalších závodních víkendů - v Mostě se letos pojede dohromady třikrát.

Článek

Rozmanité startovní pole i téměř "cupové" závodění, na první pohled sériové vozy a okruhové formule. Množství závodních skupin umožňuje divákovi Carbonia Cupu ochutnat různě vyrovnanou úroveň jednotlivých rozjížděk. Uplynulou neděli tomu nebylo jinak. Celkem se na závod přihlásilo přes osm desítek startujících převážně z České republiky a Německa, účastnili se však i zástupci dalších národností.

Foto: Archiv Garáž.cz

Závod byl tradičně vypsán pro čtyři kategorie - upravené cestovní vozy a sériové cestovní vozy jsou pro běžného diváka lehce rozpoznatelné, na druhou stranu však na startovním roštu mohou stát Saxo VTS a Ultima GTR. Nicméně každé bodující do jiné třídy kategorie. Speciální série vozů působí proti nim téměř jako soupeření totožných závodních speciálů - Caterhamů s KTM, Ariely a dalšími. Zde také bývají nejtěsnější souboje.

Foto: Archiv Garáž.cz

Poslední kategorie je Volná formule E2, neboli maximálně efektivní formulové stroje s propracovanou aerodynamikou a agregáty z motorek. Pro lepší představu doporučuji mrknout do fotogalerie. Na závod jsme přijeli počas tréninkových a kvalifikačních rozjížděk, ale už u těch bylo k vidění pár těsných soubojů!

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám