Hlavní obsah

Obrazem: Žigulíky a Moskviče si daly dostaveníčko v Bílině

Foto: Archiv Garáž.cz

Sraz Lada Žiguli a Moskvičů mohl působit trochu nostalgicky. Vždyť i ti mladší si tyto vozy a značky logicky spojují především s obdobím normalizace. A není se čemu divit, protože byť to v Bílině bylo i o novějších modelech, celým srazem se nesl duch let minulých.

Článek

Pošmourné nebe sobotního dopoledne nadšence neodradilo a tak na bílinské náměstí, vedle aut již zmiňovaných výrobců, dorazilo i pár vozů dalších značek, které si mnozí spojují se svým mládím - vedle několika automobilů Volha přijely i Škody, Wartburg či Fiat. Celé severočeské setkání mělo spíše komorní charakter, aneb hlavně se potkat s přáteli a prohodit pár slov i úsměvů, než poměřovat výkon či krásu plechových miláčků.

Foto: Archiv Garáž.cz

Několik účastníků se vžilo do doby minulé naplno a přijeli ve stylovém oblečení státních orgánů. Zběžným pohledem bylo celkem snadné odhalit nejstarší a nejmladší dorazivší automobily. Novotou zářící mátová Volha 21 z počátku šedesátých let díky stavu po čerstvé renovaci úspěšně skrývala skutečnost, že není na srazu staršího typu vozu než je ona.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na opačné straně spektra (a skoro i náměstí) zase postával zbrusu nový hatchback Lada Xray, modelový ročník 2017. Prostor však vyplňovalo především množství Moskvičů 408 a novějších evolucí / 2141/ 2142; žigulíků/ VAZ Lady 21xx, k tomu i Samara, Niva, Priora a další. Po setkání na náměstí byla v plánu krátká spanilá jízda z Bíliny směrem k obědu, který byl zařízen v restauraci kousek od elektrárny Ledvice. A jak sraz vypadal můžete vidět ve fotogalerii.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám