Hlavní obsah

Fotogalerie: Schneerosen Rallye

Foto: Archiv Garáž.cz

Víkend vyloženě přál výletům. Vycestovali jsme tím pádem také a cestou se stavili u našich jižních sousedů na prvním rally závodu sezóny 2017. A bylo se rozhodně na co koukat!

Článek

Centrum podniku bylo v obci Raabs an der Thaya kousek od českých hranic a kompaktně koncipovaná soutěž čítající devět měřených testů hostila přibližně 55 posádek. To jsem psal už v pátek v Tipech na víkend, kde byla zmiňována i akce Retro Classics, na kterou pro změnu vyrazil náš fotograf Dan Martinek. Naprosto upřímně napíši, že ačkoliv mám auta opravdu rád, baví mně a nejednou jsem vážil dlouhou cestu pro minimální zážitek, tak tentokrát jsem měl chuť jen tak nakouknout a zase jet dál, užívat si ticha a jihočeské přírody. Takže padl výběr na pátou rychlostní zkoušku v areálu Dynamite Offroad Park, nejblíže k hranicím. Krátký okruhový test vytyčený na nezpevněném podkladu byl skvělou volbou pro všechny, kteří chtěli hodně zábavy za málo námahy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Z množství vyvýšenin šlo bez problémů a v bezpečí zhlédnout relativně dlouhé úseky tratě a i když by mohl zapřísáhlý fanoušek klasických rychlostních zkoušek (mně nevyjímaje) namítnout, že skutečná rally je o něčem jiném, tak v daný moment mi to bylo úplně jedno - burácení motorů všude kolem, smyky, odlétávající kamení a prach mi byly dostatečnou kompenzací. Fotogalerie snad napoví. Jak už to tak bývá, tak minimálně dva automobily avizované ve startovní listině se páté rychlostní zkoušky nedočkaly, přesto věřím, že Audi Quattro a Lancii Deltu potkám na jiným podnicích. Navíc Porsche 911 SC, krabicoidní Volva, postarší Lancery a Imprezy, Nissan 350Z nebo Fiesty R5 rychle zahnaly stesk nad absentéry. Byl jsem poprvé na závodech v Rakousku a musím uznat, že jsem si je i za tu chvilku náramně užil. Startovní pole a - téměř neuvěřitelná - maximální benevolentnost při volbě pozorovacích míst mě příjemně navnadily do budoucna. A jen aby to bylo kompletní, tak velmi spokojený z Schneerosen Rallye musel odjíždět i Roman Odložilík s Martinem Turečkem, kteří do cíle dovedli svou Fiestu R5 na prvním místě.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám