Hlavní obsah

Tipy na víkend: Amatérské závodění i zahraniční akce

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koluje vám benzín v krvi a přemýšlíte jak naložit s nadcházejícím víkendem? Na dílnách momentálně probíhá čilý ruch, aby bylo veškeré závodní náčiní připraveno na začátek sezóny, a tak se na (promrzlé) domácí půdě koná pouze pár amatérských podniků. Zima a nízké teploty budou určitě, nicméně na “amatérech” si můžete být jistí familiérní atmosférou a hřejivou náladou.

Článek

Zimní Radouňská Hobbyrallye

V letních měsících hostí jihočeská Okrouhlá Radouň jeden z podniků Českomoravského poháru v rallye. Organizátoři však nezahálí ani v zimě a na sobotu uspořádali pro nadšence skromnější variantu v podobě okruhové rychlostní zkoušky, jenž se pojede v několika průjezdech. Trať bude vedena mimo veřejné komunikace a startovní listina ještě skýtá možnost přihlásit se. Takže se během pátku ještě můžete rozhodnout, zda budete diváky či závodníky. Více info na facebooku akce:

Zimní Radouňská Hobbyrallye nebo http://radounskasprintrallye.cz/novinky/zimni-radounska-hobbyrally-2017

Foto: Archiv Garáž.cz

AutoSlalom Vyškov

Jiný konec republiky, jiná parta pořadatelů, podobný koncept - AutoSlalom Vyškov odstartuje sezónu závodů akcí u Kroměříže už o tomto víkendu. Přihlásit se lze ještě v sobotu ráno před závodem, takže platí to samé co v předešlém tipu. Navíc z charakteru seriálu závodů organizátora a zákazu řetězů a pneumatik s hroty se dá vytušit sněhem pokrytý asfaltový podklad tratě.

http://autoslalom.webnode.cz

Foto: Archiv Garáž.cz

Off-road Fichtel Day

Jawa 50 patřila mezi velice oblíbené stroje a její aura přežívá dodnes, fanouškovská základna se pak může vyřádit na řadě závodů v průběhu celého roku. Termínově nejbližší závod se koná o víkendu v Soběslavi již posedmnácté pod názvem Off-Road Fichtel Day a, jak už název napovídá, dechberoucí zápolení zúčastněných bude probíhat na silnicích i v terénu formou závodu na jednu hodinu.

http://www.jawa50zavody.wz.cz/sobeslav.htm

Foto: Archiv Garáž.cz

Výstava Autosport International

A teď něco trošku jiného. Uznávám, Britské ostrovy jsou trochu z ruky, nicméně pokud budete mít o víkendu cestu do Birminghamu, určitě si nenechte ujít návštěvu největší evropské autoshow věnující se motorsportu. V hale National Exhibiton Centre tím pádem naleznete oslavu historie různých sfér autosportu, stejně jako současné směřování automobilových závodů a pro milovníky automobilové akce bude připravena hala s exhibičními jízdami.

http://www.autosportinternational.com/welcome

Foto: Archiv Garáž.cz

Africa Eco Race

A stejně jako minulý víkend i tentokrát připomínáme dvojici maratónských závodů v Jižní Americe, resp. Africe. Z novodobého Dakaru se díky zásahům pořadatelů (co se krácení etap týče) a změnám počasí stala trochu fraška, přesto by si mohl pravověrný fanoušek chtít spravit chuť aspoň závěrem soutěže. I na černém kontinentu vše zdárně spěje k závěrečné etapě. Čeští borci podávají celkem zajímavé výkony v obou soutěžích, takže se dozajista najde nejeden důvod, proč aspoň sem tam mrknout na online výsledky.   

http://gaps.dakar.com/2017/dakar/aso/uk

http://www.africarace-live.com/en/

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám