Hlavní obsah

Náš rok 2016 ve fotografiích - skoky, drifty a krásné stroje

Foto: Archiv Garáž.cz

Jelikož jsme se přehoupli do posledního dne roku 2016, je potřeba trochu bilancovat. Začneme formou fotografií, prostřednictvím nichž nám Daniel Martinek ukáže letošní rok z pohledu časopisu Faster magazine.

Článek

I letošní rok byl pro nás plný různých zážitků, nových poznání a především velkého množství nových aut, motorsportu a veteránů. Asi každý z naší redakce ho viděl jinak a jako první nám udělal výběr fotografií náš redakční fotograf Daniel Martinek, který připravil výběr 25 fotek těch nejzajímavějších aut, kterými jsme se projeli. Jak sám říká, bylo těžké vybrat jen pětadvacet z nich, protože těch úžasných zážitků bylo ještě více. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Za zmínku rozhodně stojí pár dní strávených za volantem exkluzivního off-roadu Mercedes-Benz G500 4x4 na druhou, který vás elegantním způsobem přenese z reality všedních dnů do světa neomezených možností. Kromě jízdy v terénu jsme si s ním zaskákali nebo jezdili po dvou kolech. Všude budil větší pozornost než supersportovní Ferrari. Z offroadů ještě Danovi utkvěl v paměti rozlučkový Land Rover Defender, který v letošním roce ukončil svoji kariéru. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Z našich oblíbených veteránů a youngtimerů toho letos bylo opravdu hodně, ale zapomenout nemůžeme na Hondu Integru Type-R, Nissan GT-R R34, Opel Kadett C, rallyový základ Ford Escort RS Cosworth nebo originální Toyotu Supru ve vynikajícím stavu. Posledně jmenovanou jsme odstartovali natáčení seriálu o sportovních youngtimerech a pohledech do vašich úžasných garáží. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A nezapomínáme ani na ty nejnovější modely. V letošním roce byl pro některé z nich přelomový. Tak například přišla nová generace Porsche 911, která již postrádá atmosférické motory, Alfa Romeo naopak připravila velkolepý návrat v podobě sportovního sedanu Giulia Quadrifoglio. Přišlo i SUV SQ7, které dostalo velkoobjemový osmiválcový turbodiesel. Velikou revolucí prošly také ostré hatchbacky, z nichž nás nejvíce bavila Honda Civic Type R, Volkswagen Golf GTI Clubsport či poprvé čtyřkolkový Ford Focus RS. Nakonec nechyběl ani motorsport, který máme tak rádi. Dan se mnou absolvoval několik závodů, které mu také utkvěly v paměti. 

Reklama

Načítám